Takšne selitve bi bile pred leti v mnogo bolj razburkanih časih seveda prvovrstna afera. Danes so vsekakor zelo neobičajne, posebno po zagotovo zgodovinsko uspešni sezoni. Pod taktirko Marka Polanca je letos Blaž Bogataj osvojil naslov evropskega prvaka, Jan Polanc na svetovnem prvenstvu pa peto mesto, nad čimer je bil razočaran. Želel je vsaj kolajno. To je bil samo vrhunec. Mladinska klubska generacija Save in mladinska reprezentanca sta dosegli še nekaj drugih velikih uspehov. V Savi je po koncu sezone prišlo do sprememb v članski ekipi. Mirana Kavaša na mestu športnega direktorja članske ekipe je zamenjal Matej Stare. »O odhodu Polanca sem izvedel šele včeraj. Z Markom kot trenerjem sem bil pripravljen popolno sodelovati glede sina Jana. Zagotovo bi Jan hitro dobil priložnost, s člansko ekipo bi tudi dobil prave dirke, prilagajali bi se njemu. Ne verjamem, da bo v Rogu dobil več. Glede na to, da sistem in kolesarje zamenjajo vsaki dve leti,« je o najaktualnejši temi v slovenskem kolesarstvu spregovoril Matej Stare, novi športni direktor profesionalne kontinentalne ekipe v Savi.

»Ne dajem izjav,« so bile prve besede Marka Polanca, nekdanjega vrhunskega kolesarja. Potem si je premislil. »Potreboval sem spremembo. 34 let sem bil v Savi. Čutil sem, da glede na potek dogodkov moram nekaj storiti. Dobil sem priložnost za delo v Radenski Rogu in ga sprejel. Kluba ne morem kritizirati. Marsikomu ni prav, tudi meni je težko. Odhod ni bil pogojen s sinom Janom. On bi zagotovo lahko ostal, a bi bilo po drugi strani tudi čudno, če ne bi šel z očetom. Motiv pri mojem delu nikoli ni bil denar. Moj cilj je vedno bil, da vzgojim vrhunske kolesarje. Le malo trenerjev še dela na tak način. To mi je v zadoščenje. Če ne bi delal tako, ne bi bilo teh rezultatov. Res je za nami vrhunska sezona. Ne morem pa reči, da je ni mogoče ponoviti. Vendar je vsakomur, ki malo pozna kolesarstvo, jasno, da zelo zelo težko,« je nanizal razloge.

Še najmanj zgovoren je bil Andrej Hauptman, ki vodi člansko ekipo Radenske Zheroquadro, letos na svetovni lestvici CQ uvrščeno dve mesti više od Save. »To je zelo pomembna okrepitev in veselim se sodelovanja,« je zadovoljen Hauptman, ki bo v sezono 2011 startal le z mladimi kolesarji do 23 let, še vedno z registracijo Pro kontinental UCI. Na seznamu že ima enajst kolesarjev. »Program bo prilagojen mladim,« je navrgel. In še ena prvovrstna zanimivost: Polanc bo delal s člansko ekipo, ne bo pa Hauptmanov pomočnik, niti njegov šef.