Vettel in njegov moštveni kolega Avstralec Mark Webber v nedeljo nista uspela do konca odpeljati celotno dirko VN Koreje, ki jo je v težkih vremenskih pogojih najbolje odvozil Španec Fernando Alonso in se tako zavihtel na vrh lestvice v skupnem dirkaškem seštevku.

„Dirka za naslov prvaka še ni končana, treba je počakati, kaj bo prinesla ciljna zastava v Abu Dabiju. Sam nikoli ne obupam . Pred nami sta še dve dirki in v Koreji smo vsi videli, kako hitro se stvari lahko spremenijo,“ ostaja samozavesten Vettel, ki je bil še devet krogov pred koncem dirke v Koreji na čelu dirkaške karavane, a ga je nato izdal motor.

„To je bil zares težak trenutek zame, vendar se zavedam, da za okvaro motorja nisem odgovoren. Do trenutka okvare je bilo vse v najlepšem redu, dokler mi v 17. zavoju ni odpovedala polovica motorja. Nato sem lahko le še čakal, kdaj bo moj motor dokončno odpovedal,“ je povedal mladi voznik Red Bulla in pripomnil: „Še vedno imamo na razpolago nekaj motorjev, zato ekipa na naslednjih dveh dirkah z motorji ne bi smela imeti težav."