Poleg Majdičeve so se na novinarski konferenci predstavile še Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Anja Eržen in Alenka Čebašek. Večina si želi izboljšati dosežke iz minule sezone, slednji dve se bosta osredotočili na mladinsko SP in SP do 23 let, Majdičeva, Fabjanova, Višnarjeva in Jezerškova pa bodo "štrene mešale" v svetovnem pokalu.

"Letošnja sezona ne bo nič drugačna od lanske, morda le v tej meri, da si želim na čim več tekmah osvajati točke svetovnega pokala, da bi si izpolnila še zadnji neizpolnjen cilj. To je osvojitev velikega kristalnega globusa, ki mi še manjka. Vendar poudarjam, tega se ne da napovedati. Rečem lahko le, da bom naredila vse za njegovo osvojitev. Ampak veliki globus se ti zgodi, ne morem reči, da bom sezono podredila temu, da ga osvojim. Sicer pa lahko miže naštejem še vsaj petnajst imen deklet, ki se bodo skušala boriti zanj. Šli bomo postopoma, od tekme do tekme in doseženim ciljem prilagajali nadaljnji potek sezone. Saj pravim, stremeti moraš k najvišjim ciljem, k najbolj svetli zvezdi. Če ti na poti do tja spodrsne, se lahko še vedno ujameš na kakšno manj svetlo zvezdo," je povedala Majdičeva, ki poleg tega napoveduje, da bo zanjo odlična uvrstitev vsako mesto med prvo deseterico.

Njen status in status trenerja Ivana Hudača je že dalj časa rešen. Pogodbi imata "v žepu" že od spomladi, prav tako pa je "pod streho" tudi glavni serviser Gian Luca Marcolini. Po besedah direktorja Smučarske zveze Slovenije Mitje Vojska in predsednika zbora za smučarski tek Mitje Praznika pa bodo te dni podpisane tudi pogodbe z ostalimi člani ekipe. V tej sezoni bo Majdičeva na tekmah imela tudi fizioterapevta, to bo Jaroslav Gajdoš.

Po začetku sezone 20. novembra v Gällivareju se bo karavana smučarskih tekačev teden dni kasneje preselila v Kuusamu, pred novoletnim Tour de Skijem pa sledijo še Düsseldorf, Davos in La Clusaz.