Bolt je končal sezono 10. avgusta, 4 dni po bolečem porazu v teku na 100 metrov, proti Tysonu Gayu, v Stockholmu. To je bil sicer njegov prvi poraz po dveh letih. Po daljšem odmoru je sedaj Bolt zopet pripravljen na nove izzive.

"Spet redno treniram in dobra novica je ta, da sem 100 procentno zdrav in da sem povsem pozdravil poškodbi hrbta in ahilove tetive. Trenutno zares uživam v treningih. Prvič v karieri sem si močno želel zopet začeti trenirati že pred iztekom standardne pavze po zaključku sezone. Trener Glen Mills mi tokrat že na začetku novega tekmovalnega obdobja nalaga težke napore, ki pa so potrebni za osvojitev visokih ciljev, ki jih imam. To pa je obranitev naslova svetovnega prvaka v teku na 100 in 200 metrov naslednje poletje v Koreji,“ je povedal Usain Bolt.

24-letni tekač je postal svetovna ikona, ko je osvojil tri zlate olimpijske medalje v Pekingu leta 2008. Zmagal je v teku na 100 in 200 metrov ter slavil zmago tudi s štafeto Jamajke. Leta 2009 je na svetovnem prvenstvu v Berlinu nato ponovil trojno zmago, zraven pa postavil še dva impresivna svetovna rekorda - 9.58 sekunde v teku na 100 metrov in 19.19 sekunde v teku na 200 metrov.