Aljančič je predal štafetno palico v času, ko hokejski organizaciji ne gre tako slabo kot pred leti. Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav je bil njegov prvi in edini kandidat za naslednika že lansko poletje, kar kaže na to, da mu izredno zaupa. Poleg tega se Aljančič vsekakor ni hotel še enkrat opeči, kot se je pred leti z Damjanom Mihevcem, zaradi česar je moral kasneje še enkrat poprijeti za nemirno hokejsko krmilo. Položaj je po sedemdeset minut trajajoči skupščini zaupal uspešnemu gospodarstveniku, ki ima športno področje v malem prstu, kar je njegov glavni atribut, pozitivnih lastnosti pa je še kar nekaj. Mednje lahko štejemo tudi jasno izdelana stališča, saj ne dovoli, da mu kdor koli vsiljuje mnenja in skuša prati možgane.

Po tednu dni na položaju predsednika HZS ima Rakovec široko podporo tako hokejske družine kot javnosti, kar je lahko tudi breme, saj so pričakovanja velika, morebitni neuspeh pa bi zvezo še enkrat pahnil v meglene čase negotovosti. Rakovec v intervjuju za naš časopis priznava, da obstaja struja, ki si ne želi njegovega prihoda v hokejske vode, vendar za zdaj še ne ve natančno, kdo so ti ljudje. Morda bi lahko v opozicijo šteli delegate, ki se prejšnji teden niso udeležili volilne skupščine, kar je neodgovorna in nedopustna poteza. Sedmerica delegatov je zaradi "prešpricane" skupščine izgubila precej kredibilnosti, dejanje pa lahko razumemo, kot da jim je dejansko vseeno, kdo bo njihov novi vodja. Pravzaprav so sami ustvarili komunikacijski šum in se izločili iz kroga blizu predsednika, ki si sicer želi konstruktivne kritike in je pripravljen prisluhniti vsakomur.

Ena izmed prednostih nalog novega šefa hokejske zveze bodo tudi pogovori z reprezentanti. Še sreča, da je slovenska skupina na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Bratislavi dovolj atraktivna (Rusija, Slovaška, Nemčija), da se odpovedi igranja za izbrano vrsto ne bodo vrstile. Kljub vsemu ima reprezentanca v slačilnici zaradi različnih okoliščin nekaj muhastih hokejistov, ki že več let razmišljajo o tem, ali bi sploh oblekli dres s slovenskim grbom. In ravno zaradi tega je odkrit pogovor z igralci nujen, kajti le v primeru, da si bodo vsi nalili čistega vina, je možen presežek, ki se bo na prihodnjem šampionatu imenoval uvrstitev v drugi del tekmovanja, kamor se bo uvrstilo najboljših dvanajst moštev na svetu.