"Vodstvo kluba bi mi ponudilo še eno priložnost, toda s tem se sponzor ne strinja," je za cyclingnews dejal Valjavec in dodal, da mu zastopnik Alex Carera pospešeno išče klub, a predvsem zaradi tega, ker bo Mednarodno športno razsodišče (CAS) šele odločalo o pritožbi Mednarodne kolesarske zveze (UCI), pogodbe noče nihče podpisati: "Nihče noče podpisati s kolesarjem, katerega primer še ni povsem zaprt."

Besničan bi moral konec minulega tedna nastopiti na dirki pokala Tajvana, a je ta zaradi tajfuna odpadla. "Nesrečno leto se je končalo, kot se je začelo. A nikakor ne obžalujem, da sem prišel na Tajvan. Tu sem z družino in imamo se zelo lepo. Najbrž zadnjič v moji kolesarski karieri," glede nadaljevanja kariere ni najbolj optimističen Valjavec.

Valjavca so pred letošnjim Girom zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu suspendirali, a Kolesarska zveza Slovenije (KZS) ga je zaradi nepravilnosti v postopku obtožb avgusta oprostila. Lahko se je začel pripravljati za dirke ob koncu sezone, prišel v dobro formo, ki jo je dokazal z devetim mestom na veliki nagradi Prata. A pred najvažnejšo preizkušnjo po dopinškem procesu, dirko po Lombardiji, je zbolel, tako da je na dirki odstopil. Še pred tem je prejel tudi slabo novico, da se je UCI na odločitev KZS pritožila na CAS.