Vreme je pošteno skrojilo 17. od 19 dirk sezone 2010. Zaradi dežja so start najprej prestavili, ga nato izvedli v leteči različici za varnostnim avtomobilom, potem pa so bili vozniki na progi le štiri kroge. Razmere so bile tako slabe in nevarne, da je vodstvo tekmovanja dirko prekinilo.

Slabo uro je trajalo čakanje na nadaljevanje. Ko so dirkalnike spet spustili na stezo, deževati je medtem ponehalo, a je bilo na stezi povsod še veliko vode, je bil pred njimi varnostni avtomobil. Šele v 18. krogu se je ta umaknil in prva preizkušnja za VN Južne Koreje se je lahko začela.

A že po nekaj krogih se je dirka končala za Marka Webbra, tedaj še vodilnega v SP. Avstralec je s svojim Red Bullom zapeljal na robnik, se zavrtel in se na mokri stezi oddrsal na drugo stran. Pri tem je zaprl pot nič krivemu Nicu Rosbergu in oba sta z razbitima dirkalnikoma končala dirko.

Toda pri Red Bullu so bili lahko še do deset krogov pred koncem optimistični. Sebastian Vettel je namreč vodil in kazalo je, da bo Nemec dobil novih 25 točk, ki bi mu zelo prav prišle v boju za naslov prvaka. Toda Koreja ni bila srečno prizorišče za ekipo s krili. Vettlu je namreč odpovedal motor, tako da je ekipa končala s popolno ničlo.

Smolo tekmecev sta dobro izkoristila Alonso in Lewis Hamilton (Mclaren-Mercedes). Odločitev o končnem prvem in drugem mestu je padla v obdobju, ko je bil na progi zaradi nesreče Sebastiena Buemija in Tima Glocka spet varnostni avto. Dirkači so upočasnitev izkoristili za postanke v boksih. Alonso je zaradi slabšega dela svojih mehanikov sicer izgubil drugo mesto, toda Hamilton se je po koncu odboja varnostnega avtomobila uštel pri zaviranju na koncu ravnine in Španec je švignil mimo njega. Ko je odstopil Vettel, pa se je njegovo drugo mesto spremenilo v zmago. Uspeh Ferrarija je dopolnil še Massa s tretjim mestom. Veteran Michael Schumacher je s četrtim izenačil svojo letošnjo najboljšo uvrstitev.

"Prvič sem zmagal na deževni dirki, zato sem še toliko bolj vesel. A v skupnem seštevku se ni nič spremenilo. Danes sta imela smolo Mark in Sebastian, kdo ve, kaj se lahko še zgodi do konca sezone," je pretirano evforijo navijačev po peti zmagi v sezoni umirjal Alonso. Najboljši dirkači so se na zmagovalni oder povzpeli že skorajda v temi, saj se je dirka zavlekla do 18. ure po lokalnem času.

Do konca SP sta še dve dirki (v Braziliji in Abu Dabiju), današnji razplet pa je prinesel zamenjavo na vrhu. Webber je ostal pri 220 točkah in je zdaj drugi, saj jih ima Alonso po novem 231. Na tretjem mestu je Hamilton z 210, Vettel je ostal pri 206 in je četrti, branilec naslova Jenson Button, danes je bil šele 12., pa ima s 189 točkami sicer še teoretične možnosti, vendar se je pravzaprav že dokončno poslovil od lovorike.