Mazejeva je zadnji trening opravila v Pitztalu, sneg na ledeniku Rettenbach pa je preizkusila včeraj. Priprave so ji dobro uspele, bila naj bi v vrhunski pripravljenosti. Že v Söldnu se želi povzpeti na stopničke. "Tina je dobro smučala na treningih. Vsi pričakujejo dobre rezultate in komaj čakajo na začetek, tako da je napetosti ogromno. Mislim, da je v formi," je po včerajšnjem preizkusu snega na avstrijskem ledeniku po svoji intuiciji potipal vodja ekipe "Team to a-Maze" Andrea Massi.

Če je soditi po minuli sezoni, bodo letos Tinine glavne tekmice dobitnica malega kristalnega globusa Kathrin Hölzl, olimpijska zmagovalka Viktoria Rebensburg, Elisabeth Görgl, Tanja Poutiainen, pa seveda tudi Lindsey Vonn, ki napoveduje lov na rekordnih 14 zmag Švicarke Vreni Schneider. Nikoli ne gre pozabiti na Mario Riesch, medtem ko naj Kathrin Zettel ne bi bila v najboljšem stanju, ker je imela poleti obilo težav zaradi poškodbe kolka. "Videl sem Tanjo Poutiainen in Denise Karbon, ki smučata zelo dobro. Vonnova je trenirala na naši progi. V veleslalomu je smučala bolje kot lani. Tina je sposobna odpeljati dve dobri vožnji. Vedno poudarjam njen nastop v drugem teku tekme na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru, ker je bila to vožnja za zgodovino alpskega smučanja. Če se razjezi, zna biti izjemna," je pojasnil Massi. Kako bo iz šampionske s Koroške izvabil jezo? "Če bi imel recept, bi ga uporabil na vsaki tekmi in bi potem vedno zmagala. Zmagati na tekmi za svetovni pokal ali biti med prvimi šestimi je zelo težko. Zmagati z veliko prednostjo je še večja umetnost. Recepta ni. Skušamo ga dobiti."

Slovenska snežna kraljica je v Söldnu zmagala dvakrat. Proga ji je pisana na kožo. Massi pravi, da sedaj to ni več ključno: "Nekoč je bil samo Sölden njen teren. Tu je blestela, ker je bil hrib strm, sneg pa trd. Sedaj ima za pasom tudi zmage na drugih prizoriščih. Ima širše znanje in veliko željo, kajti trikrat v Söldnu ni zmagala še nobena tekmovalka." Še eno stvar si želi narediti prva. Postati prva Slovenka z velikim kristalnim globusom v svoji zbirki. To ni uspelo niti Mateji Svet niti Bojanu Križaju. Le eno kolajno v skupnem seštevku svetovnega pokala ima Slovenija. V svoji zlati sezoni 1994/1995 je bil Jure Košir tretji.

"Tina je imela prvi cilj v minuli sezoni premagati Bojana Križaja po številu zmag, kar ji je uspelo. Izziv, da prekosi še dosežek Jureta Koširja, ji daje dodatno moč. Ima veliko željo, obenem pa naša ekipa z nogami ostaja na tleh. Naš sistem delovanja je ostal skromen, tako kot v prvem letu, ko smo začeli z najmanjšim proračunom v svetovnem pokalu. Ostajamo isti, gremo naprej iz dneva v dan in skušamo pobrati vse, kar se da. Veliko je odvisno od konkurence, zdravja, materiala," je pogovor sklenil Massi.