Miller, ki je leta 2005 in 2008 že postal zmagovalec svetovnega smučarskega pokala, želi svojega tretjega osvojiti tudi letos. Kontroverzni smučar se je letos bolj kot smučanju posvečal igranju tenisa, saj se je udeležil tudi amaterskih kvalifikacij za US Open. Zato je njegova smučarska forma za mnoge velika uganka.

„Če bom med sezono zdrav, potem zagotovo veljam za enega izmed treh glavnih kandidatov za veliki kristalni globus. V primeru, da bomo jaz, Svindal in Raich v pravi formi, nas ne bo mogel ustaviti prav nihče, niti Carlo Janka,“ je samozavesten pri svojih napovedih Miller.

Odlični Američan, ki ima kar nekaj oboževalcev tudi na sončni strani Alp, je na letošnjih olimpijskih igrah v Vancouvru, zaradi slabe sezone v svetovnem pokalu, presenetljivo osvojil tri odličja. Zlato v super kombinaciji, srebro v superveleslalomu ter kolajno bronastega leska v smuku.

Kako uspešno bo startal v letošnjo sezono, se bomo lahko prepričali že v nedeljo, ko bo Miller nastopil na veleslalomu v Söldnu.