Kot je dan pred začetkom sojenja osmerici v zadevi Čista lopata dejal Pahor, se je z Zidarjem nazadnje srečal v Tripolisu, kamor je bil povabljen na večerjo ob libijskem državnem prazniku. Namen takratnega obiska v Libiji je bil utrditi politično prijateljstvo, ki je vedno pomembno za sklenitev poslov, ne da bi pri tem komur koli od gospodarskih subjektov dajal prednost, je poudaril.

Takrat ga je prvi mož SCT prosil, da libijskemu predsedniku vlade prenese pismo v zvezi z nekaterimi odprtimi vprašanji glede sklenjenega posla. "To je vse, kar sem storil. Zakaj pa ne bi?. Mene osebno Zidar ne zanima," je zatrdil Pahor.

Premier Pahor poudarja, da v zvezi s posli SCT na tujih trgih pred seboj ne vidi le Zidarja, ampak tudi vse zaposlene v družbi in podjetje kot pomemben del gradbene industrije v Sloveniji. "Ali naj zato, ker SCT vodi Zidar, per definitionem ne sklepal karkoli, kar je povezano z SCT?" se je vprašal predsednik vlade in dodal, da je njegova naloga, da skrbi, da ima Slovenija prijatelje po svetu in da, kolikor je mogoče, odpira nove trge.

Če je Zidar, kot pravi premier, storil kaj protipravnega, ga bodo obravnavali pristojni organi, "dokler pa opravlja svoje delo, pa moram jaz videti podjetje in vse zaposlene, navsezadnje podjetje, ki v proračun prinaša davke".