"Za strokovno mnenje o reprezentancah in naših možnostih nisem zadolžen, a kar se tiče Odbojkarske zveze Slovenije moram reči, da smo z žrebom zelo zadovoljni. Skupina je atraktivna, Dunaj je najbližje prizorišče, ki omogoča, da bomo za razliko od prejšnjih prvenstev lahko imeli svoje navijače. Vemo pa tudi, da je v glavnem mestu veliko Srbov in Turkov, tako da menim, da bomo imeli prav na vseh tekmah polne dvorane," je po žrebu, ki mu je prisostvoval in tudi prevzel patronat nad njim češki predsednik Vaclav Klaus, sicer nekdanji odbojkar, dejal sekretar OZS Igor Dolinšek, edini slovenski predstavnik na razdelitvi po skupinah.

Selektor reprezentance, Črnogorec Veselin Vuković, je žreb spremljal v domovini, kakšnih posebnih občutkov pa po njem ni imel. "Nisem se posebej obremenjeval, s kom bomo igrali. Reprezentance, ki so se na prvenstvo uvrstile, so vse po vrsti zelo kakovostne in vredne spoštovanja, na prvenstvo so se uvrstile zasluženo. Vsekakor pa imamo svojo pričakovanja. Menim, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo, predvsem proti Turkom in Avstrijcem pa bomo iskali priložnost, da dosežemo drugo mesto v skupini in se uvrstimo v nadaljnje tekmovanje," je dejal Vuković.

"Srbov je na Dunaju več kot Avstrijcev. Turki po številu gotovo zaostajajo, Avstrijci so domačin, ki se je organizacije lotil izredno natančno, tako da pričakujem, da bodo imeli tudi oni veliko spodbudo. Ravno tako pa si želim, da bi imeli spodbudo tudi mi," se velikega obiska nadeja selektor, ki ceni prav vse tekmece: "Avstrijci sicer nimajo visokega rejtinga, toda so domačini in bodo imeli ugodnosti, ki gostiteljem vedno pripadajo. Turki iz leta v leto napredujejo, v kvalifikacijah so namučili Italijane, nato pa izločili Grke. O Srbih pa tako ali tako ni treba izgubljati besed. Bili so udeleženci svetovnega prvenstva, ena najboljših ekip na njem, s tretjim mestom pa tudi najboljša evropska ekipa."

Slovenci vse reprezentance dobro poznajo. Srbijo so lahko spremljali na svetovnem prvenstvu, nekateri so jo tudi v živo, saj je igrala v predtekmovalni skupini v Trstu. Proti Turkom so lani maja pred kvalifikacijami merili v prijateljskih tekmah, sicer izgubili, a bili enakovredni. Predvsem igralci ACH Volleyja pa Avstrijce poznajo tudi iz letošnje srednjeevropske lige, kjer nastopa reprezentanca, ki je dvoboj z Blejci izgubila. "Avstrijci res igrajo v interligi, toda njihovi rezultati niso realni. Na prvenstvu bodo povsem drugačna ekipa, že udeležba v ligi pa kaže, kako resno so pristopili k projektu evropskega prvenstva," neprepričljive igre avstrijskega moštva v srednjeevropski ligi niso zameglile pogleda slovenskemu selektorju.

Skupine:
A: (Dunaj): Avstrija, Srbija, Slovenija, Turčija
B: (Karlovy Vary): Češka, Rusija, Portugalska, Estonija
C: (Innsbruck): Francija, Italija, Finska, Belgija
D: Poljska, Bolgarija, Slovaška, Nemčija