V glavni vlogi je takrat nastopala Elka Strojan, ki je Zogovića z dobro merjenim udarcem s pestjo zadela v obraz, verbalno pa je napadla tudi njegovo hčerko Mileno. Ta se je zaradi groženj ustrašila za svoje življenje in predlagala kazenski pregon srborite 59-letne "mame" Strojan, ki se bo morala pred ljubljanskim okrajnim sodiščem zdaj zagovarjati zaradi ogrožanja varnosti.

Kot je zapisano v obtožnem predlogu, naj bi se Elka Strojan s hudimi grožnjami spravila nad Mileno Zogović, tako da se je ženska zelo bala za svoje življenje. "Goreli boste v stanovanju, ali pa boste v avtu vsi mrtvi, skupaj z otroki. Če bomo kam šli, ne boste prepoznali nobenih kosti, če bo obsojen Zdravko," naj bi Strojanova usodnega dne pretila Zogovićevi na hodniku pred dvorano številka 118 v ljubljanski sodni palači na Tavčarjevi ulici. Kasneje jo je menda poklicala tudi po telefonu in izrekla nove grožnje. "Kjerkoli boš, vsi boste ubiti. Ko se bo oče usedel v avto, če bo otrok z njim, ne boste prepoznali, čigavo je katero meso. Če bomo katerega dobili na cesti, bo naš," naj bi bila vsebina nič kaj prijaznega telefonskega pogovora.

Prve obravnave se je sicer udeležila samo oškodovanka, medtem ko Elka Strojan uradno sploh ni dobila vabila. "Zdaj grem do konca," je sodnici Metki Popivoda odločno zatrdila oškodovanka, hkrati pa je zahtevala, da ji sodni mlini zagotovijo varstvo pred vročekrvno Strojanovo in njenimi sorodniki. "Jaz nisem varnostna služba in vam varnosti ne morem zagotoviti. Lahko vas v zvezi s tem samo napotim na policijo," je sodnica pojasnila oškodovanki, ki jo je nato zmotila tudi prisotnost novinarjev v sodni dvorani.

"Zahtevala bom, da na naslednji obravnavi novinarjev ne bo v dvorani," je ostro naznanila oškodovanka, sodnica pa ji je pojasnila, da je sodni proces javen in da imajo predstavniki sedme sile vso pravico spremljati potek obravnave. "Potem bom pa novinarje tožila, če se bo v medijih pojavilo moje ime. Ne želim se javno izpostavljati," je napovedala oškodovanka in odvihrala iz sodne dvorane. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo konec novembra, ko naj bi sodišče zaslišalo tako Strojanovo kot oškodovanko.