Krka, ki se z več kot 90-odstotnim izvoznim deležem uvršča na tretje mesto med slovenskimi izvozniki, ni nikakršen tujec pri prejemanju nagrad. Zaradi uspešnega poslovnega modela, ki ima v ospredju sistematično skrb za zaposlene in hiter prenos inovacij na poslovanje, je namreč že prejela Forbesov diamant, Dnevnikovo zlato nit ter priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost. Krka je lani z 800 milijoni evrov prihodkov dosegla 61-odstotni tržni delež v dejavnosti proizvodnje farmacevtskih preparatov. Z ustvarjenimi 171 milijoni evrov dobička pa je bila sploh najuspešnejša družba v državi, hkrati pa je po bila v vrhu tudi po dodani vrednost na zaposlenega, ki je višja od 92.000 evrov in skoraj trikratno presega slovensko povprečje. Med odlike družbe pa spada tudi najvišja bonitetna ocena po podatkih tako bank kot tudi družb, ki se ukvarjajo s pripravo bonitetnih ocen.

Vsako leto znova se na vseh koncih Slovenije izkažejo podjetja, ki presenečajo s svojim znanjem, inovativnostjo, drznostjo in uspehi. Letos so v boju za najprestižnejšo nagrado na področju gospodarstva ob nagrajencih to bili še gazela osrednje Slovenije Avtenta.si, gorenjska gazela Seaway Group in dravsko-pomurska gazela Roto Pavlinjek.

Lani je zlato gazelo prejela družba za izdelavo in postavljanjem energetsko varčnih montažnih hiš Lumar IG, ki je pod vodstvom Milana Lukića z inovativnostjo in podjetnostjo prepričala komisijo. Srebrno gazelo je osvojilo podjetje Dewesoft, bronasto pa Exoterm IT.