Ko je zakorakala čez prag, je završalo med fotoreporterji, kot završi, ko pred njihove objektive stopijo zvezdniki. Nato se je usedla na sredino omizja ter po petnajstih minutah odbrzela novim treningom naproti. Upa, da tudi uspehom. Želi si še večjih kot v minuli sezoni, ko je v Vancouvru dobila dve srebrni olimpijski kolajni. V skupnem seštevku svetovnega pokala bi rada prišla med najboljše tri. Ne bi se branila niti kolajne na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu ter čim večjega števila stopničk in zmag. V lov za prvo se bo podala v soboto v Söldnu, kjer je na uvodu v sezono dobila že dve veleslalomske preizkušnje.

Ste zadovoljni z opravljenim med pripravami na sezono?

Za nami so pestre priprave. Delali smo po programu, ki smo si ga zastavili lansko leto. Bistvenih razlik ni bilo. Skušala sem izkoristiti čim več dni za trening. Imeli smo nekaj dobrih in nekaj slabih dni priprav. Ker je sezona pred vrati, je vse usmerjeno v piljenje tehnike smučanja. Upam, da bom v Söldnu pokazala dve dobri vožnji. Komaj čakam na začetek sezone, kajti na treningih nisem nikoli uživala tako kot na tekmah. Dolgo pripravljalno obdobje postane monotono, tekme pa mi vbrizgajo poseben adrenalin. Želim nadgraditi rezultate iz lanske sezone. Zavedam se, da obzorja ne bodo vedno le sončna in da bo kdaj treba domov prinesti tudi kakšen slab rezultat. Stremim k temu, da tekmicam ne bi podarila nič.
 
Ste imeli na zadnjih treningih primerjavo z drugimi tekmovalkami?

Nazadnje smo trenirali v Pitztalu enajst dni. Pogoji za delo so bili zelo dobri. Sneg se je na začetku sicer »zlomil«, nato je bilo boljše. Trenirali smo tudi hitre discipline, zadnja dva dni pa veleslalom. Trenerja sta se zelo trudila. Zadnja dva dni, ko so progo polili, zato je poledenela, sem imela možnost trenirati skupaj z Norvežani. Trenirali smo od osmih zjutraj do večera, zato so imeli trenerji pestro delo. Imam super ekipo, delamo dobro.
 
Kakšni so vaši cilji v novi sezoni?

O tem nočem veliko govoriti. Želim izboljšati dosežke iz minule sezone. V Söldnu bi bila zadovoljna s stopničkami. Prepričana sem, da ob dveh odličnih vožnjah lahko tudi zmagam.
 
Kakšno je vaše zdravstveno stanje?

Večjih težav nimam. Malo imam poškodovano zadnjo stegensko mišico leve noge. Hrbtenica včasih ni v ravnovesju, zato se bolečina odraža na drugih delih telesa. Ampak bolečine so del športa. Iz dneva v dan skušamo odpravljati težave. Zelo pomembna je preventiva. To me pri treningih ne ovira veliko.  Sem zdrava.
 
Ste zadovoljni z opremo, ki jo imate?

Z »materialom« smo imeli ogromno dela. Razvili so nov model vezi, zato je občutek na smučeh drugačen. Testirala sem tudi nove smučarske čevlje, a bom ostala pri starem opremljevalcu. Proizvajalec nam je na zadnji trening dostavil povsem nove smuči, ki so v zadnjih dveh dnevih treninga delovale odlično. Verjetno bom na teh smučeh nastopila v Söldnu, ker se na njih zelo dobro počutim. Z opremo sem zadovoljna. Želim opraviti le še kakšen dan treninga hitrih disciplin, da pridobim občutek.
 
Ste zadovoljni s svojim statusom šampionke v okviru Smučarske zveze Slovenije (SZS)?

(premolk) Sem zadovoljna. Pogoji so dobri, za kar sem se potrudila tudi sama. Precej časa smo vložili v to. S predsednikom smo dorekli vse podrobnosti. Pogoji so z obeh strani sprejemljivi. Smo na bistveno boljši poti kot v prejšnjih dveh letih, ko smo bili prepuščeni sami sebi.