Trener ženske reprezentance pravzaprav ni njegov uradni naziv. Zaradi sprememb pred sezono je naneslo, da so poleg Vesne Fabjan, Katje Višnar in Barbare Jezeršek, za katere skrbi že nekaj let, k njemu v uk prišle še Alenko Čebašek, Anjo Eržen in Mirjam Soklič. Ker je Petra Majdič globus zase, je naziv trenerja pač dokaj na mestu.

Korolkeviča so v govoricah omenjali kot potencialnega kandidata za trenerja Jakova Faka, a ta pravljica se je očitno zasukala v povsem drugo smer. "Zadovoljen sem, ker s to ekipo dobro delamo. Opravili smo že dva ciklusa na ledeniku Dachstein, sedaj nas čaka tretji," je Volodja, vzdevek je dobil v času vodenja slovenskih biatloncev, raje preskočil temo. Tudi tisto o še vedno nedokončani zgodbi o plačilih za opravljeno delo, ki ima sodobno ime "vegradovanje".

Volodja raje opisuje svojo damsko skupino. "Vesna Fabjan je naredila korak naprej. Sedaj je močnejša tudi v klasiki. Letos ni imela težav s poškodbami tako kot lani z ramo. Dela bolj z glavo in tako odpravlja drobne malenkosti, da bo še hitrejša. Katja Višnar je na zadnjih testih na fakulteti za šport v Ljubljani pri dr. Miliču opazno popravila test vzdržljivosti. Konkurenčna bo na vseh šprintih. Alenka Čebašek me preseneča. V nekaterih detajlih je že blizu Barbari Jezeršek. Z Mirjam Soklič delam manj, saj nima uradnega statusa reprezentantke, a če lahko, trenira z nami. Anja Eržen ima nekaj zaostanka zaradi šolskih obveznosti, a sedaj bo lahko z nami. Ekipa je velika. Na svetovnem pokalu težav s sestavo ženske štafete ne bi smelo biti," je pripovedoval trener, ki slovi po garaškem pristopu.

Nekaj k optimizmu za sezono, ki se začne že čez mesec dni, je dodala kapetanka Fabjanova. "Kot članica reprezentance se osredotočam predvsem na delo. Imam pogoje, ki jih potrebujem. Manj prijetne skrbi, kot je pogodba trenerja, poskušamo pustiti ob strani," pravi Vesna Fabjan, ki je v lanski sezoni že stala na vrhu zmagovalnega odra na šprinterski tekmi svetovnega pokala.

"To je največja motivacija. Vse tisto lepo želim izkusiti še kdaj. Na enem od testu moči na fakulteti za šport sem bila res za tretjino močnejša v primerjavi z lani, a to je le delček, ki ga je šele na snegu mogoče prenesti v prakso. Močnejša sem tudi v rokah, a tudi to je le delček. Na rolkarski progi v Ramsauu imamo nekaj tradicionalnih testov, ki bodo morda še največ povedali. Zmaga na rolkarski tekmi v Tržiču je bila le za vzpodbudo," je dejala optimistično in pristavila še delček: "Veseli me tudi velik napredek pri pripravi smuči. Gaber Lah je dobro zastavil in že na ledeniku dobiva podatke o smučeh, ki bodo potem pomembni pri tekmah." Celotna tekaška reprezentanca, tudi Petra Majdič, je včeraj znova odšla na ledenik Dachstein.