Po uspešnem začetku v ligi NLB je sedaj na vrsti prva evroligaška preizkušnja proti Efes Pilsnu.

Moram povedati, da komaj čakam na ta obračun. Seveda je jasno, da bi si želel malenkost drugačno situacijo v klubu, toda kar je, je. Kaj veliko zaradi dogodkov ne jokam. Sam nasprotnik je tako velik izziv, da se ga lahko lotimo tudi z vsemi problemi, ki jih imamo. Želim si, da bi tekmo proti turškemu nasprotniku odigrali čim bolje in evroligaško sezono začeli z zmago.

Znane so težave v klubu. Kako boste vključili kar šest novih igralcev, ki jih do sedaj niste imeli na voljo?

Postopoma. Dva, trije so že bili v sistemu. Tu predvsem mislim na Sasuja Salina, deloma pa tudi na Kevinna Pinkneyja in Kennyja Gregoryja, ki sta z nami že igrala na pripravljalnem turnirju na Poljskem. Moram dejati, da sta se tam izredno dobro ujela z moštvom. Jedro ekipe bo nekako ostalo enako, novince pa bom poskušal postopoma vključevati. Bomo videli od same situacije, koliko časa bodo preživeli na parketu.

Omenili ste obrambo Efes Pilsna, ki naj ne bi bila najboljša. Torej gre pričakovati hitrejšo igro Olimpije?

To je težko odgovoriti v trenutni situaciji. Protinapad izhaja iz dobre obrambe. Efes je napadalna ekipa. Imajo neverjetno število dobrih napadalcev. Tu bo prišla do izraza naša kolektivna obramba. Če bomo trdi, čvrsti in agresivni, potem bomo seveda dosegli tudi kakšen lažji koš. To je bilo lepo vidno na prvih dveh tekmah lige NLB, medtem ko smo na tretji to slabše izvajali. Bomo videli, kakšen bo tudi sodniški kriterij. Osebno se malo bojim, ker bo šlo za spremembo. Eno je liga NLB, drugo pa evroliga, in sodniški kriterij zna biti drugačen, kar smo okusili že v preteklih letih.

Olimpijina težava v začetku sezone je bil skok.

Ravno nasprotno. Mi smo bili izredno dobri v skokih. Govorim za pripravljalne tekme. Tudi na turnirju na Poljskem smo v bistvu zmagovali v skoku in imeli po petnajst napadalnih skokov. K temu smo tudi težili na treningih. Je pa res, da so takrat igrali tudi igralci, ki jih na prvih treh tekmah lige NLB ni bilo. Prvi obračun z Igokeo v regionalnem tekmovanju smo imeli ogromno skokov, nato pa je število padalo v naslednjih dveh dvobojih. To je tudi posledica utrujenosti. A na srečo smo izvlekli tri zmage.

Kako bi ocenili ostale nasprotnike v Olimpijini skupini D?

Nerad dajem napovedi. Predvsem zato, ker se ne ve, kako bo s poškodbami in formo posameznih moštev. Skupina je izredno močna. Lani so rekli, da je slaba, pa se je na koncu izkazalo, da je bila najmočnejša. Tako da je to vse relativno. Imamo pa nasproti sebe ekipe, ki že vrsto sezon krojijo sam evropski vrh. To pomeni, da so moštva in trenerji že dolgo časa isti, kar je njihovo najmočnejše orožje. Tu predvsem mislim na Panathinaikos in CSKA. Efes Pilsen je zamenjal trenerja, pripeljal nekaj novih igralcev, zadržal nekaj starih. Turško moštvo ima zagotovo veliko ambicij po lanski neuspeli sezoni. Tu imamo še Valencio in Armani Jeans Milano, ki sta vsaj na papirju nekoliko slabša nasprotnika. Vsi pa vemo, da sta oba kluba vložila izredno veliko in pripeljala veliko novih igralcev, zato gresta v novo sezono z visokimi ambicijami. Mi bomo šli vsako tekmo na zmago, še bolj ambiciozno kot lani. Imamo težave, a evroliga je evroliga, zato mislim, da so igralci motivirani. Imamo kakovost, čvrstino, konec koncev tudi širino na vsaki poziciji in prepričan sem, da se lahko zoperstavimo tem ekipam.