"Na prvi tekmi si želim, da bi stopila na zmagovalne stopničke, z dvema dobrima vožnjama pa lahko tudi zmagam," je bila na današnji novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani odločna Mazejeva. Konec poletja je vadila na Novi Zelandiji, preostali del ženske ekipe pa je poleti treniral na evropskih ledenikih v Avstriji in Švici.

Mazejeva je v minuli zimi stopila na najvišji prestol slovenskih alpskih smučark v zgodovini. Po dveh sezonah, ko je ustanovila svojo ekipo in bila v sporih s smučarsko zvezo, je z novim vodstvom zveze na čelu s predsednikom Tomažem Lovšetom je sklenila dogovor. "Precej časa sem tudi sama vložila v dogovore s predsednikom SZS in smo dorekli sprejemljive pogoje, zato imamo bistveno boljše osnove za delo kot pred dvema sezonama, ko je bila moja ekipa prepuščena sama sebi. Letos smo imeli tudi precej dela s testiranjem opreme, ostajam pa pri starem proizvajalcu smuči in čevljev," je pojasnila Mazejeva.

Trenirala je po programu, ki ga je zastavila že pred lansko izjemno uspešno zimo. "Velikih razlik od olimpijske sezone ni bilo. Več časa sem izkoristila za vadbo na snegu, čeprav smo imeli tudi nekaj slabih dni. V zadnjem času se vse bolj posvečam izboljševanju občutkov pri vožnji. Veselim se, kar gredo priprave h koncu, ker je vse skupaj zame preveč monotono. Šele tekme mi dajo pravi adrenalin. V tej sezoni želim nadgraditi lanske rezultate. Ne želim sicer govoriti o rezultatih, bom pa skušala izkoristiti vsako tekmo in tekmicam ne bom nič podarjala. Sem zdrava, nekaj težav sem sicer imela s poškodovano zadnjo ložo leve noge, zaradi neuravnovešene hrbtenice pa včasih čutim bolečine. Toda te so sestavni del športa, na srečo pa me to ne ovira pri treningih," je povedala Mazejeva.

Ferkova in Drevova si želita priti na uvodni tekmi v finale. "Trening v Val Senalesu je zelo dobro uspel, povrnili pa so se tudi moji veleslalomski občutki. Upam, da bom to pokazala tudi na prvi tekmi. Želim pa si tudi, da ne bi bilo več toliko menjav s trenerji. Sedanjo ekipo poznam, smo že delali skupaj in vadbo v pripravah smo dobro opravili," je pojasnila Ferkova.

Drevova je imela v zadnjih sezonah veliko težav s poškodbami. "Veseli me, da je bilo letos veliko bolje in sem zdrava. Težko pa rečem, kaj lahko pričakujem od prve tekme. Veliko se je spremenilo, nova je trenerska ekipa, zamenjala pa sem tudi celotno opremo. Na zadnji treningih so se moji občutki izboljšali, zato v Söldnu pričakujem nastop v finalu. Malo me sicer boli rama, ker sem padla na treningu. Vendar me to ne ovira in si želim dobrega nastopa. Samozavest gradim tudi na dobrih izidih s konca prejšnje zime," je pojasnila Drevova.

Jernej Koblar je po koncu prejšnje zime postal trener ženske ekipe za tehnične discipline. "Priprave so potekale zelo dobro in tudi zadnji treningi so dobro uspeli. V Mölltalu pa sta vadili Drevova in Ferkova, ki sta dobro opravili trening. Prve tekme pa bodo pokazale, kako smo bili uspešni. Želimo si, da bi bila poleg Mazejeve še ena slovenska tekmovalka med prvo trideseterico na uvodni tekmi," si je zaželel Koblar.