Skoraj polovica uporabnic spleta, starih več kot 55 let, se redno vpisuje na Facebook ali pa Twitter. Tudi stari starši so že ugotovili, da je to dober način za pogovor s prezaposlenimi družinskimi člani, ki nimajo časa za pravi obisk. Nekateri starejši uporabniki pa te strani uporabljajo za iskanje ljubezni.

Pri študiji je sodelovalo 2000 starejših uporabnikov spleta, izsledki pa so pokazali, da več kot tretjina moških in žensk, starih nad 55 let, redno obiskuje spletne strani kot je YouTube, kjer si ogleduje posnetke.

Skoraj petina Britancev, ki je prejšnji mesec prvič obiskala družbeno omrežje, je bila stara več kot 55 let, je pokazala raziskava. Lani se je na Facebook prvič prijavilo skorajda 100.000 starejših ljudi. Analitik Matt King je komentiral: „Starejše ženske večkrat uporabljajo spletna družabna omrežja kot pa moški. Ugotovili smo, da se ženske nanje prijavljajo zaradi razlogov, povezanih z družino. Tam si lahko ogledajo fotografije družinskih članov in ugotovijo, kaj počenjajo njihovi otroci in pa vnuki. Zanje je to na nek način ohranjanje stika z njimi.“