Dvoboj med 39-letnim branilcem naslova in njegovim izzivalcem si je v Hamburgu ogledalo 14.000 ljubiteljev boksa, ki pa so morali na odločitev o zmagovalcu počakati vseh 12 rund. Kličko namreč v svojo zbirko ni dodal nove zmag z knockoutom - v karieri je na tla poslal že 38 tekmecev -, a so mu sodniki vseeno soglasno prisodili zmago po točkah, saj je bil v celotnem dvoboju precej boljši tekmec.

Pred dvobojem sta bila oba polna ostrih besed in napovedala krvavo bitko, po končanem obračunu pa sta le priznala, da je tudi tekmec dober boksar. "Presenečen sem, ker je toliko zdržal. Ne morem verjeti, da je ostal na nogah po toliko udarcih," se je čudil zmagovalec. Poraženec pa je priznal, da je Klično udarjal močneje kot Lennox Lewis ali George Foreman ter da je bil ta dvoboj kljub porazu njegov najboljši doslej. Za 38-letnega Američana je bil ta poraz šesti v 59 dvobojih.

Vitalij je tako dosegel četrto zmago znanega bratskega boksarskega dvojca Kličko v letu 2010; njegov mlajši brat Vladimir, svetovni prvak po verzijah WBO, IBF in IBO, bo leto končal z dvobojem za obrambo teh treh naslovov proti Britancu Derecku Chisori decembra v Mannheimu.

Briggs po dvoboju še v bolnišnico

Boksarski dvoboj pa se za Shannona Briggsa ni končal dobro. Ne le zaradi poraza, temveč tudi zaradi poškodb. Čeprav Kličko ni zmagal s knockoutom, so podrobnejši zdravniški pregledi pokazali, da ima poraženi tekmec zlomljeno ličnico.

Ameriški boksar je po dvoboju moral na zdravniški pregled, računalniška tomografija pa je pokazala, da mu je Kličko najverjetneje zlomil ličnico. Za zdaj so 38-letnega ameriškega boksarja še obdržali na opazovanju.

Čeprav je bil Kličko precej boljši tekmec in je Briggsu podelil nekaj silovitih udarcev, pa sodnik dvoboja ni predčasno prekinil in je trajal vseh 12 rund. Po točkah je nato zanesljivo zmagal Kličko.