Vsak mesec minulega leta so imeli tako najbolje plačani slovenski menedžerji 23.400 evrov bruto prejemkov, medtem ko je decembra lani povprečna bruto plača v Sloveniji znašala slabih 1500 evrov. To je razvidno iz lestvice najbolje plačanih slovenskih menedžerjev, ki smo jo letos že drugič pripravili na Dnevniku in ki jo ekskluzivno objavljamo v današnjem Objektivu.

Ker številni slovenski menedžerji hkrati vodijo tudi po več podjetij in sedijo v več nadzornih svetih, smo na naši lestvici na enem mestu združili vse prejemke, ki so jih lani prejeli najvidnejši slovenski menedžerji. Poleg tega smo v našo analizo letos zajeli še več podjetij kot lani. Pod drobnogled smo vzeli vse javne delniške družbe, banke, zavarovalnice, družbe za upravljanje, borzne hiše, večja gradbena podjetja in holdinške družbe ter nekatera medijsko bolj odmevna podjetja. Skupno skoraj tisoč slovenskih podjetij.

Največ menedžerjev z naše lestvice prihaja letos iz finančne panoge, saj je bil vsak tretji zaposlen v banki, zavarovalnici, holdingu ali kateri drugi družbi iz finančnega sektorja. Svoje predstavnike je naši lestvici prispeval tudi gradbeni sektor, prav tako tudi proizvodne družbe, družbe iz prehrambne industrije in trgovine.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dnevnikovega Objektiva.