Tovrstni fitnesi so po besedah Marka Kolenca, načelnika občinskega oddelka za šport, v prestolnici urejeni na treh lokacijah. En je postavljen na ŽAK v Šiški, kjer so športnikom na voljo štiri naprave, v naselju Nove Fužine je bil letos postavljen fitnes na prostem s petimi napravami, na katerih po besedah predsednice sveta Četrtne skupnosti Moste Stanislave Marije Ferenčak Marin lahko sočasno vadita dve ali tri osebe. Za omenjeni fitnes je Četrtna skupnost Moste namenila 5000 evrov, Ferenčak-Marinova pa upa, da bo četrtni skupnosti v naslednjih dveh letih uspelo kupiti še vsaj pet novih naprav.

Poleg tega so na Fužinah zaprosili tudi za dve javni svetilki, da bo vadba mogoča tudi ob večerih in temnejših jutrih, pojasnjuje predsednica sveta četrtne skupnosti. "Svet ČR Moste je na pridobitev ponosen, predvsem pa je prepričan, da bodo naprave koristile zdravju in dobrem počutju različnih generacij ter da bodo Fužinci na svoj prvi fitnes na prostem dobro pazili," je še dodala Ferenčak-Marinova.

Kolenc dodaja, da je ena večnamenska fitnes naprava postavljena tudi na Šolskem centru Poljane, kjer si želijo še več tovrstnih naprav. Cene takšnih fitnes naprav se gibajo med 800 in 1150 evri, pojasnjuje Kolenc. "Uredili bi radi tudi trim prostore okoli Poti spominov in tovarištva in še kakšno trim stezo, ki bi bili sestavljeni iz elementov trim steze in ne fitnes naprav, ki v tako okolico ne sodijo," je še dodal Kolenc, ko smo povprašali, ali mestna občina namerava še kje drugje postaviti kakšen fitnes na prostem.