Nedelja, 17. oktobra

Afganistanska volilna komisija naj bi sporočila prve izide parlamentarnih volitev, ki so potekale 18. septembra.

S performansoma slovenskih avtoric Nataše Živković in Katarine Stegnar se bo v Gledališču Glej končal mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk.

V Kinu Šiška bodo ob 20. uri nastopili veterani "industrial" elektro glasbe, legendarna kanadska zasedba Front Line Assembly, ki se je prvič zbrala pred skoraj četrt stoletja.

Ponedeljek, 18. oktobra

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Borutu Pahorju se začenja oktobrsko redno zasedanje državnega zbora.

Torek, 19. oktobra

Skoraj sedem ur so si poslanci rezervirali za prvo obravnavo novega pokojninskega zakona.

V Ljubljani se bo začel festival tranzitorne umetnosti Sonica, ki si je za letošnjo osrednjo temo izbral "realno virtualnost". Festivalski dogodki se bodo slab teden vrstili po različnih lokacijah v mestu, med drugim v Moderni galeriji, Kinu Šiška in na Metelkovi. Med drugim bodo predstavili projekt Seppukoo, spletni servis za samomor virtualne identitete na Facebooku, in ponudili možnost, da obiskovalci za en dan postanejo "roboti" oziroma prek spleta upravljajo svoj fizični avatar v realnem svetu.

Sreda, 20. oktobra

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy se bo srečal z nemško kanclerko Angelo Merkel in ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedjevom. Razpravljali bodo o odnosih med narodi in varnostnih vprašanjih, spregovorili pa bodo tudi o prihajajočem srečanju skupine G20 v Seulu in o francoskih ciljih tega srečanja.

Po dobrih petih letih veljavnosti Grimsovega zakona o RTV Slovenija naj bi bil v državnem zboru sprejet nov zakon o RTV Slovenija. Veljati bo začel z novim letom, zato bodo kadrovske menjave na čelu tega zavoda odjemalcev električne energije mogoče šele enkrat pred poletjem. Tri ure poslanskega časa pa bo namenjeno razpravi o spremembah zakona o odvetništvu, ki jih predlaga SDS. Z novelo zakona naj bi med drugim preprečili, da bi lahko sodniki in tožilci odhajali neposredno med odvetnike.

Četrtek, 21. oktobra

Poslanci bodo opravili tretje branje in zelo verjetno potrdili z granitnimi kockami iz rok študentov in dijakov spomladi letos pospremljen zakon o malem delu, ki bo občutno omejil študentsko delo.

Petek, 22. oktobra

Predzadnji dan zasedanja državnega zbora - ta bo zasedal še prihodnji torek - je skoraj v celoti namenjen obravnavi poročila varuhinje človekovih pravic.