Cohen je s koncertom začel točno, ob 20. uri. Za uvodno pesem si je izbral "Dance Me To The End Of Love", nato pa so sledile njegove številne uspešnice pa tudi pesmi, ki nimajo statusa klasik, a so vseeno tipične "cohenovske".

Med koncertom se je Cohen večkrat zahvalil naklonjenemu občinstvu, ki je pozorno in mestoma s tihim petjem spremljalo koncert. Kot je dejal Cohen, je v svetu, polnem kaosa in trpljenja, poseben blagoslov, da je z občinstvom združen na takšnem dogodku.

Cohen je tako kot do občinstva veliko spoštovanje pokazal tudi do svojih glasbenikov. Med instrumentalnimi soli ali takrat ali ko sta glavno vlogo prevzeli vokalistki, je snel klobuk, se obrnil v njihovo smer, prisluhnil ter se jim na koncu priklonil.

Po uri in pol je nastopil krajši odmor, ki mu je sledila druga polovica koncerta. Občinstvo Cohena po uradnem, predvidenem delu nikakor ni spustilo z odra. Tako je glasbenik v rahlem teku in med mahanjem zapustil oder, a se je nanj kmalu spet vrnil. Zadnje pol ure koncerta Cohenovi oboževalci vseh generacij niso več zdržali na stolih. Na koncu so se od Cohena poslovili s stoječimi ovacijami.

Cohen je v Sloveniji koncertiral prvič. Sodeč po odzivih občinstva so bile vstopnice, ki so na dan koncerta gibale med približno 50 in 80 evri, vredne svojega denarja.