Od stare garde v začetni postavi poveljujeta Dante Amaral in Rodrigao, tu in tam je moral na pomoč priskočiti še izkušeni podajalec Marlon, s povsem obrobno vlogo pa se je tokrat moral sprijazniti legendarni Giba. A največji igralci znajo pravilno reagirati tudi takrat, ko niso pod sojem žarometov in Gibu niti slučajno ni bilo izpod časti, če je moral tokrat za spremembo soigralce bodriti s klopi. "Igrali smo kot družina in v tem je glavni razlog našega zmagoslavja. Največja čast je, ko imaš na sebi brazilski dres, še toliko bolj pa, ko si del te izjemne skupine fantov," je bil nasmejan Giba in napovedal, da se njegov čas na najvišji ravni počasi izteka: "To je moje zadnje svetovno prvenstvo, zato se naslova še toliko bolj veselim, sedaj pa me čakajo še ene olimpijske igre." Skupaj z njim so naslov svetovnega prvaka tipično brazilsko proslavili tudi ostali člani ekipe. Še posebno pestra je bila pot z avtobusom od dvorane do hotela, ko so poveljstvo nad mikrofonom in izborom glasbe prevzeli Bruno, Sidao in Rodrigao, tako da se je avtobus med vožnjo pošteno majal.

"Nikakor se ne želimo ustaviti. Bil sem zraven pri vseh treh naslovih in vsakega sem bolj vesel. Skrivnost našega uspeha je v tem, da vse težave rešujemo kot ekipa in v skupno dobro," je preudarno govoril Dante Amaral, do besede pa je prišel še najboljši igralec svetovnega prvenstva Murilo Endres, ki je novinarjem odgovarjal z vrečko ledu okoli levega gležnja: "Ljudje sploh ne vedo, koliko težav smo imeli s poškodbami. Pred vsako tekmo smo se komaj sestavili. Probleme smo imeli tudi s psihološko pripravo, predvsem Merlon in Leandro Vissotto sta imela težave s koncentracijo. Toda ko so prišle najtežje tekme, sta oba zaigrala perfektno, izjemno borbenost po poškodbi v polfinalu pa je pokazal tudi Bruno. Zaradi vsega naštetega je to izjemno sladek naslov." Svoje rojake je med svetovnim prvenstvom na tribunah spremljalo precej brazilskih nogometnih zvezdnikov, ki igrajo v Italiji. Tako je bilo mogoče opaziti Lucia, Juana in Julia Cesarja, manjkala pa niso niti ostala zveneča imena iz sveta nogometa, kot so Dejan Stanković (Srbija), Esteban Cambiasso in Javier Zanneti (Argentina).

Kljub temu, da so Italijani zasedli za njih najbolj nehvaležno četrto mesto, so bili včeraj na številnih sprejemih najpomembnejših ljudi v državi. Medse jih je povabil predsednik republike Italije Giorgio Napolitano, podobno pa se je godilo tudi srbskim reprezentantom, ki so tej državi vendarle pripravili nekaj športnega veselja po debaklu nogometne izbrane vrste proti Estoniji.