Kot je za STA povedal organizator koncerta Mladen Patajac iz Simple Events, bo 76-letni Cohen z ekipo v Ljubljano prispel že danes. Na voljo so še vstopnice na zgornji tribuni (kategorija Tribuna III), v VIP ložah in nekaj v parterju.

Cohen je avtor številnih uspešnic, ki so postale del svetovne glasbene dediščine in navdih mnogim glasbenikom. Nepozabne hite, kot so "Suzanne" ali "So Long", "Marianne", je nanizal že na prvencu "Songs of Leonard Cohen" leta 1967.

Sledili so albumi "Songs from A Room" (1969), "Songs of Love and Hate" (1971), "Live Songs" (1973), "New Skin for the Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) in "Recent Songs" (1979).

V tem obdobju so bili na njegovi poti pomembni sopotniki, mnogi med njimi tudi sodelavci, Andy Warhol, Judy Collins, John H. Hammond, Robert Altman, Jennifer Warnes, Phil Spector, Bob Dylan, Janis Joplin, Joni Mitchell in številni drugi.

Leta 1984 je sledil album "Various Positions", ki je prinesel tudi pesmi "Dance Me To The End Of Love" in "Hallelujah". Prav pesem "Hallelujah" je, kot so sporočili organizatorji ljubljanskega koncerta, ena največkrat posnetih in izvajanih pesmi številnih drugih avtorjev in izvajalcev.

Čez štiri leta je sledila plošča "I'm Your Man", ki sta jo določala bolj družbeno-kritična vsebina in črni humor. S tega albuma so najbolj znane pesmi "First We Take Manhattan", "Everybody Knows", "I'm Your Man" in "If It Be Your Will".

Devetdeseta leta so za Cohena predstavljala novo etapo v njegovem življenju. Zbližal se je z zen budizmom ter se med letoma 1994 in 1999 umaknil v kalifornijski samostan Mount Baldy. Povratku v javno življenje je leta 2001 sledil album "Ten New Songs".

V zadnjem času je Cohen svoje številne oboževalce razveselil tudi s koncertnim albumom "Live in London" s turneje 2008/2009, nedavno pa je izšel še koncertni album "Songs from the Road".

Čeprav Cohen igra več inštrumentov, je njegov glavni inštrument nizek hipnotičen glas, ki je poleg melanholije, ki veje iz njegove glasbe, njegov zaščitni znak.

Tisti Cohenovi oboževalci, ki prisegajo na literarno ustvarjanje, imajo na svojih policah tudi njegove romane in pesniške zbirke. V slovenskem prevodu sta izšla romana Lepi zgubljenci in Najljubša igra ter pesniške zbirke Stolp pesmi, Knjiga milosti in Knjiga hrepenenja.