Sajovic je v nedeljo prejel dobrih 51 odstotkov glasov, njegov glavni tekmec Rupar pa je zbral 30 odstotkov glasov volivcev. Slednji je prepričan, da se je na voliščih dogajala vrsta nepravilnosti, tako so po njegovih besedah na enem izmed volišč kradli glasovnice in je morala posredovati tudi policija, očitno pa so goljufali tudi na volišču v Kovorju.

"Nepravilnosti je bilo veliko, zato smo že včeraj podali ovadbo na policijo. Sedaj pa skupaj z odvetnikom Francijem Matozom pripravljamo še pritožbo, ki jo bomo podali na volilno komisijo, ki ima že pritožbe na zapisnikih," je za STA pojasnil Rupar.

Tajnica občinske volilne komisije Zehra Eka Cinac je za STA povedala, da so dobili "neko pritožbo v obliki elektronskega sporočila", obravnavali pa jo bodo na današnji seji komisije.

"Sicer smo z rezultatom zadovoljni in če ne bi bilo suma o nepoštenosti, bi čestitali zmagovalcu. Tako pa bomo vse ponovno preverili in zahtevali ponovne volitve," je povedal Rupar.

Sajovic, ki je prepričan, da se Rupar še ni sprijaznil z izidom, pa je s potekom volitev in njihovim rezultatom zadovoljen. "Moja zmaga pomeni, da volivci podpirajo dosedanje delo, razvoj in napredek. Zgodba se nadaljuje, sedaj niso časi za praznovanje, ampak za nadaljevanje tega dela," je za STA poudaril Sajovic.

Še naprej pa se obetajo pestre seje občinskega sveta, saj sta tako LDS kot SDS zbrala po sedem mandatov. Vendar je Sajovic, katerega naloga je doseči čim širšo podporo v občinskem svetu, prepričan, da tudi dvotretjinska večina ne bo problematična. "Če smo uspešno zvozili mandat, v katerem je bilo devet poslancev SDS in le šest LDS, bomo tudi tega," je prepričan.