Na zaprtem velodromu pri Brescii v Italiji je postavil nov svetovni rekord v 24-urnem kronometru, ki zdaj znaša 903,765 km (povprečna hitrost 37,66 km/h) ter hkrati postavil še rekord v najhitreje s kolesom prevoženih 1.000 kilometrih (27 ur, 31 minut, 9 sekund).

Ker je Marko Baloh štartal izredno hitro, je "spotoma" izboljšal še dva krajša rekorda Ultra maratonske kolesarske zveze (UMCA) - v najhitreje prevoženih 200 miljah in v 12-urnem kronometru na zaprtem velodromu.

Nad poskusom postavljanja rekordov so bedeli sodniki dveh organizacij, Ultra maratonske kolesarske zveze in Guinnessove knjige rekordov. Oba rekorda sta še neuradna, saj obravnava papirjev in dokaznega materiala običajno traja še nekaj časa.

"Leta 2008 sem postal svetovni rekorder v 24-urnem kronometru na odprtih stezah na hipodromu Polena v Lenartu. V manj kot idealnih pogojih (orkansko močan veter podnevi) sem takrat prevozil 890 kilometrov in prišel zelo blizu 900 km, to je magična meja o kateri si še pred nekaj leti nihče ni upal niti razmišljati. Sam pa sem to vzel za izziv in letošnjo sezono povsem podredil temu cilju. Priprave so potekale po načrtih, podobno kot prejšnja leta priprave na RAAM, le da sem letos dodal več treningov hitrosti na kronometrskem kolesu, prvič pa sem se pripravljal tudi v višinski sobi na Rogli, kar je verjetno dodalo potrebno piko na i. Vožnja je potekala več ali manj po predvidevanju, startal sem zelo hitro, da sem si nabral nekaj prednosti. Prvih 12 ur mi je šlo res fenomenalno in uspel sem tako rekoč mimogrede izboljšati še rekorda na 200 milj in 12 ur. V 27 urah in pol kolikor je trajala vožnja so bile seveda tudi krize, ki sem jih letos premagoval z mislijo na tragično in prezgodaj preminulega prijatelja Jureta Robiča, ki je v mojo sposobnost preseči 900km verjel celo bolj kot jaz sam. Zato rekord posvečam njemu," je dejal Marko Baloh.