Celjski rokometaši so v dvorani Blaugrana odigrali številne dvoboje, ki so se praviloma - izjema je le v sezoni 1996/97 - končali z zmagami Kataloncev. Tudi današnji obračun v športnem objektu, ki je le streljaj oddaljen od slovitega nogometnega štadiona Camp Nou, so igrišče z visoko dvignjenimi glavami zapustili gostitelji, Celjani pa po uvodni zmagi na Poljskem doživeli še drugi zaporedni poraz. Pred Barcelono jih je v Zlatorogu porazil nemški Rhein-Neckar Löwen.

Celjski strateg Zvonimir Serdarušić je v uvodno postavo poleg vratarja Mirka Alilovića uvrstil Luko Žvižeja in Dragana Gajiča na krilnih, Petra Metličića, Uroša Zormana in Momirja Rnića na zunanjih položajih ter Alema Toskića na mestu krožnega napadalca, svoja položaja v obrambi pa sta zasedla Aleš Pajovič in Carlos Prieto. Serdarušićev kolega na domači klopi Xavi Pascual ni mogel računati na Madžara Laszla Nagyja, ki je pred tednom dni v Kielu prejel rdeč karton in prepoved igranja na naslednji tekmi.

A to se v igri španskega velikana ni poznalo, s hitrim kroženjem žoge so brez težav prebijali slovensko obrambo 6-0 in po treh minutah vodili s 3:0. Nato so Celjani vendarle strnili svoje vrste: mrežo Barcelone je prvi "preluknjal" Rnić v četrti minuti, v sedmi pa so z zadetkoma Pajoviča in Gajića prvič in zadnjič na tekmi povedli s 5:4. A veselje kakih stotih najbolj zvestih privržencev celjskega kluba, ki so prišli spodbujat svoje ljubljence v katalonsko prestolnico, je bilo kratkotrajno, gostitelji so v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 6:0 in na semaforju je zasvetil izid 10:5 v korist gostiteljev.

V nadaljevanju prvega polčasa je Serdarušić v ogenj poslal tudi Nejca Poklarja in Davida Razgorja. To je Kataloncem še "olajšalo" delo, prek danskega krožnega napadalca Jesperja Noddesboja so v 20. minuti prvič vodili s šestimi goli (15:9), v 27. minuti pa je nekdanji celjski ostrostrelec Sergej Rutenka povišal na 20:13. Celjani so si najvišji zaostanek priigrali v 29. minuti, ko so po golu Cristiana Ugalda zaostali za osem (14:22).

Drugi polčas je bil "preslikava" prvega, mednarodno pisana španska zasedba je bila gospodar domačega igrišča in brez večjega napora držala prednost iz prvega. Serdarušić je hitro uvidel, da njegovi izbranci, ki so na tekmi naredili kar 20 tehničnih napak, enostavno ne morejo zmagati, na igrišče je poslal tudi "rezerviste" Miladina Kozlino, Renata Vugrinca in Edvarda Kokšarova, na mestu srednjega položaja sta se izmenjavala Poklar in krilec Razgor, številni "prvokategorniki" pa so le nemo opazovali igro mačke z mišjo.