Med kratkoročnimi projekti, ki jih želijo v družbi uresničiti do prihodnje turistične sezone, sta predvsem izgradnja manjše čistilne naprave ter sanacija dotrajanega objekta v Koncertni dvorani.

Med pomembnejše naloge je novi direktor družbe Batagelj uvrstil predvsem reorganizacijo. "Popolniti je treba tista delovna mesta, ki nam trenutno primanjkujejo. Premalo strokovno usposobljenih ljudi je zaposlenih predvsem na področju trženja in marketinga," je povedal Batagelj.

V načrtu je tudi prenova promenade, ki vodi od parkirišča do vhoda v Postojnsko jamo. Dela bi radi opravili že do prihodnje velike noči, ki bo v Postojnsko jamo privabila prve večje skupine obiskovalcev.

Batagelj se v svojih načrtih ozira tudi proti hotelu Jama, ki sedaj sameva. Poudaril je, da bo treba najprej pripraviti takšne občinske prostorske načrte, ki jim bodo omogočali sanacijo hotela. Predviden je bil namreč za rušenje, v turistični družbi Postojnska jama pa bi ga radi popravili in spet ponudili obiskovalcem, delno kot hotel, delno pa bi vanj umestili druge vsebine. Med njimi naj bi bil tudi muzej Krasa, za katerega Batagelj meni, da bi ga morali urediti ob Postojnski jami.

"Dolgoročno se vsi projekti vrtijo pravzaprav okrog števila obiskovalcev. Predvidevamo, da bi v roku petih let ponovno zaživel hotel Jama in z njim tudi vse spremljajoče vsebine, ki ne bi bile skoncentrirane le na višek turistične sezone, pač pa na celo koledarsko leto," je še povedal Batagelj.