Pod balonom koprske Žusterne so vaterpolisti odigrali tretji tekmi prvega kroga kvalifikacij pokala evropske plavalne zveze LEN. Domači vaterpolisti so dosegli pomembno zmago v boju za najmanj drugo mesto v skupini. V drugem srečanju je Val s 16:7 (6:1, 3:4, 2:1, 5:1) ugnal Orta Dogu.

Uvodna zmaga, še bolj pa predstava varovancev trenerja Veselina Djuha, je koprske ljubitelje vaterpola prepričala, da je vredno priti na bazen v Žusterno spodbujati "morske pse". Tisti, ki so prišli, so imeli kaj videti. Toni Barbarić je z golom kronal že prvo izključitev gostov, ki jo je izsilil Teo Galič. Koprski center je bil še dodatno motiviran, saj je tokrat igral proti svojemu nekdanjemu klubu. Prav Galič je z izjemnim "sidraškim" golom povišal na 2:0. Koprsko serijo golov so, vse do izida 5:0 na začetku druge četrtine, nadaljevali David Burburan, Miloš Vukičević in Vojislav Čupić.

V nadaljevanju druge in tudi v tretji četrtini so imeli Koprčani kar nekaj težav z organizacijo igre. S streli z razdalje jih je v teh trenutkih reševal Barbarić, ki je poskrbel, da je prednost v koprsko korist še vedno naraščala. Veliko zaslug za to ima tudi trdna koprska obramba. Redke strele grških vaterpolistov pa je uspešno krotil razpoloženi koprski vratar Luka Grzentič.

Zadnjo četrtino so Koprčani tako začeli z neulovljivo prednostjo šestih golov (8:2), kar jim je zadostovalo za mirno končnico. V zadnjih osmih minutah so Koprčani povsem umirili igro in srečanje pripeljali do konca ter se veselili zaslužene zmage. Za pomembno koprsko zmago so tokrat gole prispevali Toni Barbarić 3, Teo Galič in David Burburan po 2 ter Miloš Vukičević in Vojislav Čupić.

* Izida tretjih tekem 1. kroga kvalifikacij pokala LEN v vaterpolu, skupina D: Orta Dogu Ankara (Turčija) - Val Prčanj (Črna gora) 7:16 (1:6, 4:3, 1:2, 1:5), Rokava Koper (Slovenija) - AC Paok Solun (Grčija) 9:3 (4:0, 2:1, 2:1, 1:1; strelci za Koper: Barbarić 3, Galič, Burburan po 2, Vukičević, Čupić po 1), prosta ASD RN Florentia (Italija).

* Trenutni vrstni red po dveh tekmah: 1. ASD RN Florentia (Italija) 6 točk (+21), 2. Rokava Koper (Slovenija) 6 (+18), 3. AC PAOK Solun (vsi tekma manj) 3 (+10), 4. Val Prčanj (Črna gora) 3 (-7), 5. Orta Dogu Ankara (Turčija) 0 (-42).

Milan Krajnc novi predsednik Vaterpolske zveze Slovenije

V Kopru so se na izredni seji skupščine Vaterpolske zveze Slovenije (VZS) zbrali delegati slovenskih vaterpolskih klubov. Pred njimi je bila ena pomembna točka dnevnega reda, in sicer volitve novega predsednika. Delegati so večino glasov zaupali ptujskemu podjetniku Milanu Krajncu.

Milan Krajnc je vodenje VZS prevzel od Mariborčana Petra Mlakarja, ki je na vročem stolčku zdržal manj kot dve leti. Mlakar je na prejšnji seji skupščine VZS podal svoj odstop in zvezo vodil do današnjih volitev. Za mesto predsednika VZS sta se potegovala dva kandidata, in sicer Koprčan Franco Palčič ter Krajnc. Čeprav prihaja s Ptuja, so ga za funkcijo predsednika VZS predlagali kranjski klubi.

Milan Kranjc se je športu zapisal kot plesalec, kariero pa končal kot atlet. Kasneje je deloval kot kondicijski trener pri tenisu, nazadnje pa je kot psiholog deloval pri odbojkarjih. V športu ima visoke cilje, saj namerava kandidirati tudi za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. Je tudi podjetnik in vodi podjetje za poslovno svetovanje in krizno vodenje.