Pestro pa je tudi na domači sceni, čeprav vsi le še čakajo zadnjo dirko v Podsmreki naslednjo nedeljo in gledajo proti sezoni 2011. V kranjski Savi, katerih kolesarji so v tej sezoni slavili na treh mednarodnih dirkah (Furdi, Zrimšek), Miran Kavaš ne bo več vodil ekipe kot športni direktor in trener, torej tisti, ki izbira in vodi ekipo skozi sezono. Kavaš je imel enega daljših stažev v tej vlogi, o razlogih za odhod na drugo delovno mesto v Zavodu za šport Kranj ni želel veliko govoriti, naslednika pa naj bi našli v kratkem. Marko Polanc, doslej mladinski trener in tudi selektor reprezentance, katerega sin Jan tudi odhaja med člane, ter najstarejši tekmovalec Matej Stare imata največ možnosti, da nasledita Kavaša. V Radenski Zheroquadro (mednarodni zmagi sta prispevala Luka Mezgec in Jan Tratnik) so tudi na razpotju, predvsem glede italijanskega sponzorja, športni direktor Andrej Hauptman pa najbolj razmišlja o ekipi mlajših članov, odločitev naj bi tudi padla v kratkem.

Milan Eržen, ki drži v rokah niti ekipe Adria Mobil, pravi, da bodo kljub odhodu Marka Kumpa obdržali nosilce Mateja Gnezdo (skupaj sta nabrala pet mednarodnih zmag), Mitja Mahoriča, Blaža Jarca, Kristjana Fajta in Tomaža Noseta, le Uroš Murn še razmišlja o slovesu. Preden je podpisal za ameriško ekipo Team Type 1, naj bi bil kandidat tudi Jure Kocjan. Kakšno mesto se bo v letos daleč najboljši slovenski ekipi (51. na svetovni lestvici CQ, Radenska 67., Sava 70., Obrazi 144.) še našlo. Medtem ko so Obrazi Delo Revije mrknili že med letom, njihova registracija kot kontinentalna ekipa UCI pa je vprašljiva, pa je vzpodbudna napovedana vrnitev Perutnine Ptuj z registracijo v profesionalno ekipo UCI. Po dveh letih, odkar so zaradi "recesije" in zmanjšanja proračuna ekipo povsem skrčili, so letos kot amaterska ekipa že dosegli kar deset zmag na dirkah UCI druge kategorije. Fenomenalni hribolazec Robert Vrečer kar sedem, Matej Mugerli dve in soimenjak Matej Marin eno.

Po dveh letih tišine se je na telefon oglasil tudi menedžer Rene Glavnik. "K nam se vračata Gregor Gazvoda (zmagal je na DP v kronometru in na dirki na Kitajskem v avstrijskem dresu KTM, op. p.) in Luka Rakuša, ostajata Mugerli in Vrečer, nad katerima sem zares navdušen, čeprav so govorili, da sta včasih problematična. Radi pa bi privabili vsaj še enega bolj izkušenega kolesarja. S Tadejem Valjavcem pa se nismo pogovarjali. Če s kolesarji ne bi delali pošteno - glede na finančne zmožnosti - se sedaj verjetno ne bi vračali," vrnitev na stare uspešne tirnice snuje Glavnik.