1 milijon kubičnih metrov strupene rdečerjave gošče se je razlilo iz poškodovanega rezervoarja za odpadne snovi v tovarni aluminija v Ajki na Madžarskem, 160 kilometrov jugozahodno od Budimpešte. Strupeni odpadki so dobesedno preplavili okoliške vasi in poplavili več sto hiš, življenje pa so izgubili triletna deklica in njena eno leto stara sestrica ter 35-letni moški in starejša ženska. Oblasti ocenjujejo, da gre za eno največjih ekoloških katastrof v Evropi po eksploziji v reaktorju ukrajinske jedrske elektrarne v Černobilu, pristojne službe Evropske unije pa so zelo zaskrbljene. Strupena brozga je namreč že dosegla reko Donavo, kar bi lahko imelo katastrofalne posledice za ekosistem tega evropskega veletoka. Odpravljanje posledic onesnaženja bi po prvih ocenah lahko trajalo tudi več kot leto dni.

25 milijonov evrov naj bi bila cena, po kateri bo neznana ruska družba kupila uspešno podjetje Terme Maribor. Večinski lastnik mariborskega podjetja je sicer družba NFD holding, ki jo vodi Stane Valant, zato se že pojavljajo namigovanja, da naj bi Valant s to potezo poskušal rešiti NFD holding. Takšna namigovanja so močno razjezila zaposlene v Termah Maribor, ker o domnevnem kupcu, ki bojda nima izkušenj s hotelirstvom, ne vedo ničesar, zato je njihova negotovost razumljiva. Terme Maribor naj bi bile sicer vredne kar okoli 50 milijonov evrov, lani pa je podjetje ustvarilo kakšnih 600.000 evrov dobička.

250 kvadratnih metrov kletne plantaže konoplje so v minulih dneh pri Litiji odkrili ljubljanski policisti. Sodoben in izvrstno opremljen laboratorij sta si zamislila nepridiprava iz Ljubljane in nad njim, kot kaže prav za namen gojenja prepovedanih substanc, že leta 2008 zgradila hišo. Pred začetkom gradnje sta namreč v kletnem delu montirala dizelski agregat za pridobivanje električne energije, ki je tako močan in velik, da ga iz pozidanega objekta ni mogoče odstraniti, ne da bi pri tem porušili hišo. Del stavbe, ki sta ga podjetna "vrtnarja" priredila v laboratorij, je speljan pod zemljo v hrib, tako da ga iz okolice ni mogoče opaziti, vanj pa sta malopridneža po ceveh napeljala meteorno vodo iz bližnjega zbiralnika vode. Ureditev laboratorija ju je stala okoli 50.000 evrov, policisti pa so jima zasegli 608 sadik konoplje, iz katerih bi lahko pridelala 24 kilogramov marihuane in na trgu zaslužila okoli 100.000 evrov.

56,3-odstotna je bila volilna udeležba na splošnih volitvah v Bosni in Hercegovini, kar je največ po letu 2002. Volitve so prinesle kar nekaj presenečenj, saj je v nasprotju z napovedmi novi bošnjaški član tričlanskega predsedstva BiH postal Bakir Izetbegović, sin pokojnega prvega predsednika BiH Alije Izetbegovića. Presenetil je tudi uspeh Fahrudina Radončića, medijskega tajkuna in lastnika časnika Dnevni Avaz, ki za Izetbegovićem zaostaja le za nekaj odstotkov. Neveljavnih je bilo več kot 60.000 glasovnic, oblasti pa še ugotavljajo, kje tiči vzrok.