Po poročanju medijev naj bi namreč Jankovićev znanec in lastnik skupine Taxgroup Klemen Šešok s pomočjo županovega sina Jureta Jankovića od družine Seliškar kupil kmetijska zemljišča. Po predlogu ljubljanskega prostorskega načrta naj bi ta postala zazidljiva, a je bila sprememba pred sprejemom iz načrta umaknjena.

Na vprašanja članov komisije bodo tako odgovarjali Nevenka Jelovčan iz nepremičninske agencije Vaš dom, ki naj bi bila vpletena v prodajo, Klemen Šešok, nekdanja lastnika zemljišč Peter in Aleš Seliškar, generalni direktor družbe Hypo leasing Andrej Potočnik in ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek.

Komisija je do sedaj med drugim že zaslišala ljubljanskega župana Zorana Jankovića, nekatere zaposlene v mestni upravi, direktorje, ki so Mestni občini Ljubljana nakazali donacije. Na zadnji seji komisije, pred tremi tedni, pa sta pred komisijo stopila tudi okoljski minister Roko Žarnić in kmetijski minister Dejan Židan.

Namen preiskovalne komisije je ugotoviti politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi investicij ter drugih primerljivih poslov, financiranih s sredstvi iz državnega proračuna ali proračuna Mestne občine Ljubljana. Najprej so se osredotočili na ljubljansko občino.