Omenjal se je celo kot kandidat za klop ACH Volleyja, a realna opcija je bila nadaljevanje sodelovanja z Budvansko Rivijero, imel pa je tudi možnost odhoda v turško ligo. Ker je Budva na koncu dobila povabilo v ligo prvakov, se je odločil, da nadaljuje z delom v Črni gori, v času priprav na novo sezono pa se je ustavil tudi v njemu dobro poznanem Mariboru, kjer je v zadnjih letih gostoval že večkrat.

Baza slovenske odbojkarske reprezentance je Maribor, kamor ste na priprave pripeljali tudi vaš klub, Budvansko Rivijero. Zakaj?

V Sloveniji sem bil gost že veliko prej, preden sem bil izbran za selektorja, saj sem bil v teh krajih že z reprezentanco Združenih arabskih emiratov leta 2006, z Budvansko Rivijero pa sem bil v Sloveniji predlani, lani in spet letos. Kar zadeva priprave, je to zame idealen prostor, ker imam opravka z usposobljenimi in profesionalnimi ljudmi, in vedno ko pridem v Slovenijo, dobim vse, kar potrebujem. Imam dobre pogoje za delo in bivanje, prave nasprotnike za igranje pripravljalnih tekem ter odlično organizacijo.

Kako ste zadovoljni z opravljenim delom med pripravami v Sloveniji?

Odigrali smo štiri tekme. Eno z Dobom, eno s Kamnikom in dve s Unterhachingom. Povsem zadovoljen sem s tem, kar smo v tem času opravili in popolnoma smo zadeli v polno s terminom prihoda v Slovenijo. Naša forma še ni na pravi ravni, a se v njej dvigujemo.

V ligi prvakov boste z Budvo v skupinskem delu prekrižali poti slovenskim prvakom ACH Volleyjem.

Gre za zelo zanimivo skupino z atraktivnimi nasprotniki. Brez dvoma bosta najbolj zanimivi tekmi tista v Ljubljani in tista v Budvi. Razlogov za to je več - veliko slovenskih reprezentantov pri ACH, jaz in Škorc sva pri Budvi, Igor Kolaković, ki je moj stari športni rival še iz časov, ko je vodil Budućnust, je zdaj trener ACH... To je pot usode in ko se vse namesti na pravo mesto, potem naše sodelovanje in tekmovanje potekata tudi zunaj meja. Odlično je, da bo tekma zaradi vsega tega še toliko bolj atraktivna, še posebno zaradi navijačev.

Leto 2011 bo zelo pomembno za slovensko reprezentanco. Je plan dela že določen?

Še vedno je nekaj stvari v zraku, a bo kmalu dorečeno. Dvajsetega oktobra pričakujemo žreb za evropsko prvenstvo, ki nam bo veliko povedal o naših možnostih, zato ga vsi nestrpno pričakujemo.

Kakšno je stanje, kar zadeva igranje v evropski ligi?

Za evropsko ligo za zdaj še ni odprt rok za prijavo, a ko bo, pričakujemo, da bo evropska odbojkarska zveza sprejela našo prijavo.

V teh dneh v Italiji poteka svetovno prvenstvo. Kako konkurenčna bi bila po vašem mnenju Slovenija, če bi igrala na njem?

Vsekakor bi bila. Če pogledamo že z najpreprostejšim pogledom, vidimo Španijo v drugem krogu, mi pa smo jo v eliminirali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. V drugem krogu je tudi Kamerun, a v pripravah za svetovno prvenstvo je z nami gladko izgubil tri tekme. Res je, da ti lahko žreb zelo oteži delo, saj vidimo, da so aktualni evropski prvaki Poljaki že doma, a v vsakem primeru Slovenija zagotovo ne bila outsider, če bi letos igrala na svetovnem prvenstvu.