Vodilni pri angleškemu dirkaškemu moštvu Martin Whitmarsh je razkril, da so pri McLarenu skušali Vettla v svoje vrste zvabiti, še preden so podpisali pogodbo z aktualnim svetovnim dirkaškim prvakom Jensonom Buttnom. Whitmarsh prav tako priznava, da še vedno ni obupal nad prihodom najmlajšega zmagovalca v zgodovini formule ena, vendar šele ob izteku Nemčeve pogodbe z Red Bullom. V primeru, da pri srebrnih puščicah uspejo prepričati Vettla v prestop, bi to seveda pomenilo, da bi moral eden izmed Britancev, ki zaseda mesto v moštvu, oditi.

„Sebastian je eden izmed velikih in nadvse obetajočih talentov. Pri McLarenu smo si ga želeli imeti, vendar na žalost z njim nismo uspeli podpisati. Če bo njegov razvoj še naprej tako dober, bomo ob izteku njegove pogodbe z Red Bullom ponovno poskušali,“ je za medije dejal Whitmarsh.

Na besede vodilnih pri McLarenu se je odzval tudi šef moštva Red Bull, Christian Horner, ki si želi mladeniča v svojem moštvu obdržati kar za naslednjih 18 let, prav tako pa mu je tudi ponudil podaljšanje pogodbe do leta 2015. „Zavedam se, da si ga pri sebi želita videti tudi Ferrari in Mercedes, vendar ga želimo v našem moštvu obdržati še nekaj časa. On je prihodnost,“ je še povedal Horner.

Vettel se je po odlični predstavi v Singapurju, bil je drugi, povzpel na četrto mesto v skupnem dirkaškem seštevku. Njegove odlične predstave pa ne čudijo niti direktorja formule ena Bernieja Eccelstona. „Ne preseneča me, da si ga vodilne ekipe želijo videti v svojih dirkalnikih. Vettel je resnično briljanten voznik in skoraj zagotovo tudi bodoči prvak.“