Kaj vam pomeni enajsto mesto?

Zame je to super rezultat za prvo pravo leto med profesionalci. Vsekakor sem vesel, da sem bil po zaslugi vse reprezentance poleg, ko se je odločalo o kolajnah. Posebno na tako težki progi. Bila je res dirka na izpadanje, saj nas je bilo vsak krog manj spredaj, na koncu le nekaj več kot dvajset. Klanci so bili zares strmi, moral si biti dober, zelo dober, da si bil spredaj. Po drugi plati se taka priložnost ne ponudi vsak dan.

V sprintu ste imeli dober položaj tik za obročnikom trikratnega svetovnega prvaka Oscarja Freireja, ki se je želel vpisati v zgodovino.

Res sem bil dobro postavljen v njegovem zavetrju. Vendar očitno tudi Freire, ki je bil edina opcija Špancev, ni imel tako močnih nog, da bi bil višje kot na šestem mestu. Tudi on ni zmogel sprinta. Na koncu preprosto nisem imel tiste eksplozivnosti.

Svetovni prvak je Thor Hushovd. Bron ima domačin Allan Davis, srebro še najmlajši od teh Matti Breschel, vendar je Danec že tri leta zapored povsem v ospredju na svetovnem prvenstvu, tretji in sedmi. Pozzato je le četrti.

To so vsi, ki so že dolgo profesionalci. Bolj so vajeni tako dolgih dirk in podobnih situacij s klasik. Hushovd je to znal izkoristiti. Vsi so imeli tudi srečo, da je Brajkovič potegnil celo skupino, da je sprint sploh bil.

Belgijec Gilbert je bil najmočnejši na dirki.

Zagotovo. A preprosto ni imel skoraj nobenih možnosti, da bi pripeljal sam v cilj. Na klanec mu zares nihče ni mogel slediti. Če bi imel poleg še enega podobnega kompanjona, bi prišla. To sem nekako vedel, šel sem na klanec za njim, le slabih deset metrov pa mi je zmanjkalo, da sem zamudil manjšo zasledovalno skupinico, v kateri so bili Kolobnev, Evans, Breschel in Schleck. Sprevidel sem, da je bolje hraniti moči za sprint.

Brez Janija Brajkoviča verjetno celo ne bi bilo sprinta skupine.

Bil je največ spredaj pri lovu Gilberta. Zraven so bili Danci. Da sem bil spredaj, je bil Brajko sploh v velikansko pomoč. Špilak, Štangelj, Kocjan in Koren so naredili vse, da sem ostal do konca zraven.