Potem ko so imeli Robert Kranjec, Peter Prevc, Jernej Damjan in Jurij Tepeš sedež v kombiju zagotovljen že vnaprej, sta si ga na interni tekmi v Kranju priskakala še Rok Zima in Primož Pikl. Selektor Matjaž Zupan je ekipo v Liberec pripeljal že v torek zvečer, da so imeli dovolj časa za prilagajanje na skakalnico.

"Zadovoljni bomo z vsako uvrstitvijo med deseterico. Za zadnji tekmi se nismo posebej pripravljali, ampak smo sledili cilju, da bomo v čim boljši formi na začetku zime," je povedal Matjaž Zupan, za katerim je zelo naporen mesec, saj so bili na pripravah v Klingenthalu in Innsbrucku. Na vprašanje, kakšna je pripravljenost, je Zupan odgovoril: "Kakovost skokov je zadovoljiva. Na treningih je znova izstopal Kranjec, Prevc je nihal, vendar so njegovi skoki na zelo visoki ravni za to obdobje, medtem ko je Damjan naredil korak naprej."

Kljub zagnanosti na treningih pa je Zupan nezadovoljen, saj bo Slovenija svetovni pokal na snegu verjetno začela z le štirimi tekmovalci, potem ko je imela na poletni seriji pravico nastopa s šestimi. "Če bi želeli imeti še petega tekmovalca v svetovnem pokalu, bi moral Pikl na zadnjih dveh tekmah skakati zelo dobro in osvojiti okrog 20 točk. Žal nam niti preko tekem celinskega pokala ni uspelo pridobiti vsaj še enega dodatnega mesta za prvo skakalno ligo. Nastop le s štirimi tekmovalci v svetovnem pokalu bo za nas velik primanjkljaj," je še dodal Zupan.

V sklepnem delu poletne serije bo konkurenca okrnjena. Daiki Ito, vodilni v skupnem seštevku poletne serije, je ostal doma na Japonskem in se bo raje pripravljal na začetek zime. Ito ima veliko prednost pred trojico poljskih zasledovalcev, saj Malysz zaostaja za 150 točk, Kubacki za 180 in Stoch za 190. Zanimivo bo opazovati, ali bodo Poljaki pomagali Malyszu, da si z dvema drugima mestoma zagotovi skupno zmago v poletni seriji ali pa se bodo na vso moč udarili med seboj za zmago.

Tudi Švicar Simon Ammann, dvakratni olimpijski prvak, se je raje odločil za trening kot tekmovanje. Ammann je minule dni preživel v vetrovniku, ki postaja vse pomembnejši del priprav v skakalnih velesilah. Aerodinamiki veliko pozornosti posvečajo tudi Norvežani, Slovenci imajo zatočišče pri Akrapoviču, kjer v vetrovniku trenutno lahko vadijo le odskok, razvijajo pa naprave, da bi lahko trenirali tudi obnašanje telesa med letom po zraku pri hitrosti 130 km/h.