Zaradi poskusa uboja je tožilec za Predraga Mitrovića predlagal osem let zapora, sodišče pa ga je zaradi olajševalnih okoliščin obsodilo na štiri leta, kar je leto manj pod zakonskim minimumom za tovrstno kaznivo dejanje, piše Delo. Obtoženec je na sojenju med drugim dejal, da mu je notranji glas naročil, naj se odpravi na fakulteto in zabode profesorja Jerneja Lorencija, sicer bo prišlo do nedolžnih žrtev.

Mitrović je po izjavah večine prič nadarjen študent, vendar nekoliko svojeglav, s čimer je kolegom povzročal težave. Lorenci je povedal, da med njima ni bilo nobenih zamer. Po njegovih besedah motiv zanj ostaja neznanka. O igralskih sposobnostih obtoženca je povedal: "Menim, da napada ni zaigral – ali pa si zasluži oskarja."

Bolnišnični psihiater, ki je obtoženega pregledal kmalu po dejanju, ni izključil možnosti, da se je Mitrović del povedanega naučil, piše Delo. Po besedah psihiatrinje Martina Žmuc Tomori pa obtoženec stika z realnostjo ni izgubil. Tomorijeva je ugotovila, da so bile njegove razumske sposobnosti v času dejanja slabše, a ne bistveno.