Do obtožb, ali so bili med zaposlenimi, ki jim FHŠ v prihajajočem študijskem letu ne bo podaljšala pogodb, posamezniki, ki so bili kritični do vodstva fakultete, se ŠOS ne more opredeljevati. Kljub temu pa ukrep kritično ocenjuje tudi zato, ker so se mu zoperstavili študentski predstavniki na fakulteti, so zapisali v izjavi za javnost.

ŠOS se je kritično opredelila tudi do krčenja števila kontaktnih ur in poenotenja predmetnika za študente različnih smeri 1. letnika, ki ju je fakulteta sprejela med usmeritvami za racionalizacijo. Kot opozarjajo v ŠOS, gre pri krčenju števila kontaktnih ur za prevalitev bremena neustreznega oziroma pomanjkljivega pedagoškega dela na študente in njihovo samostojno delo. Glede poenotenja predmetnika pa ŠOS meni, da študentom tak ukrep onemogoča bolonjsko začrtano izbirnost, krha pestrost in raznolikost programov.

FHŠ v prihajajočem študijskem letu ne bo več sodelovala s 35 pedagoškimi delavci, število izbirnih predmetov pa bo z lanskih 61 zmanjšala na 40. Za devet se bo zmanjšalo tudi število obveznih predmetov. Po besedah dekanje Vesne Mikolič ostaja fakulteta po obsegu izbirnosti kljub temu primerljiva z drugimi sorodnimi fakultetami.