29-letni Fernando Alonso je dobil tri od zadnjih petih dirk v formuli 1 in se je prebil iz petega na drugo mesto v skupnem seštevku. Prehitel je Jensona Buttna, Sebastiana Vettla in Lewisa Hamiltona, pred njim pa je le še Mark Webber.

A Španec zagotavlja, da to še ni vse: "Sedaj sem na vrhuncu, 100-odstotno motiviran in skoncentriran na dirkanje. Ni veliko tekmovanj v drugih športih, ki bi trajala 9 mesecev, a mi smo v takem športu. Ne moreš biti celo sezono in vsak mesec popolnoma pripravljen, skoncentriran in polno motiviran. Zato pride do nihanja v formi. Lani sem bil septembra že utrujen in skupaj z vsemi dolgimi poleti med dirkami, vse postane še bolj stresno. A letos je drugače! Občutek imam, kot da se prvenstvo šele začenja in zares se veselim prihodnje dirke na Japonskem in zaključka te sezone."

Alonso je v zadnjih petih dirkah zabeležil kar 93 točk, kar je od 19 do 56 točk več od njegovih glavnih konkurentov za osvojitev naslova prvaka. Hamilton je v teh petih dirkah zbral vsega 37 točk, Button 44, Vettel 60, Webber pa 74 in vsi se upravičeno lahko bojijo Alonsa, ki trenutno zgleda neustavljiv v nameri, da se znova okrona z naslovom najboljšega voznika v karavani formule 1.