Njegov osnovni cilj je uvrstitev med deseterico najboljših, realna želja izboljšanje osmega mesta z lanskega prvenstva v Mendrisiu, tiha želja pa kolajna, za katero pa bi potreboval kar nekaj sreče.

"Vsak športnik trenira, da bo najboljši, a pri postavljanju ciljev moraš biti tudi realen, saj si lahko hitro razočaran. Jaz sem si postavil za cilj uvrstitev med deseterico, kar menim, da je realno. Sem vrhunsko pripravljen, blizu optimuma, po evropskem prvenstvu, kjer mi zaradi pomanjkanja tekmovalnega ritma ni uspelo, kot bi si želel, sem vse podredil pripravam na svetovno prvenstvo. Prišel sem v pravo formo, kaj pa bo to pomenilo, bomo videli. Konkurenca je namreč močna," je dejal specialist za to disciplino.

Kolesar iz Mirne peči na Dolenjskem je v Avstraliji že nekaj dni, tako da se je že privadil na časovno razliko, prav tako pa se je seznanil s progo in tudi razmerami, ki naj bi vladale na sami tekmi. Te naj bi igrale veliko vlogo tudi pri samih dosežkih tekmovalcev, vsaj vse kaže na to, da vsi ne bodo imeli enakih. Ob Pacifiškem oceanu se namreč vreme menja praktično iz minute v minuto v minuto. V desetih minutah doživiš praktično vse, od sonca do hude nevihte. Veliko vlogo bo na vseh dirkah v Geelongu igral veter, tudi on pa iz minute v minuto spreminja jakost.

Tekmovalci so to spoznali na torkovem treningu, med njimi seveda tudi Jarc. "Prevozil sem štiri kroge, spoznal zahtevne zavoje in pa tudi vzpone. Pihal je močan veter, tako da ne vem, s kakšnimi "feltnami" bom jutri sploh vozil. A veter me ne skrbi, saj sodim med težje kolesarje, lažje bo še precej bolj oviral. Počutim se odlično, zdaj mi preostane le še to, da zvečer analiziram, kaj sem danes videl na progi, se sprostim, jutri pa pokažem, kaj znam," meni Jarc.

Da bo za vrhunski rezultat potreboval veliko sreče, meni tudi selektor Martin Hvastija, ki pa ima o vetru oziroma koliko bi ga lahko ta motil nekoliko drugačno mnenje kot sam kolesar: "Jarc sodi med večje tekmovalce, zato ga veter tudi bolj ovira. Vsekakor upamo, da bo imel nekaj sreče tudi pri startni številki," upa na dober startni položaj svojega izbranca selektor, ki pravi, da je njegova realna uvrstitev na robu deseterice:

"Na prizorišču sem dobil samo potrditev mojih besed z zadnje novinarske konference, na kateri sem dejal, da mu proga ne ustreza. On je kolesar za hitre kronometre, tu pa je veliko sprememb ritma. Na progi sta tudi dva ne najlažja vzpona, a z vsem tem se ne sme obremenjevati. Tudi njemu sem rekel, da je vzpon ravno toliko kot spusta, kjer pa je on odličen."

Jarc bo edini mlajši član, ki bo nastopil na 31,8 kilometra dolgem kronometru, Hvastija (na torkovem treningu mu je zastal dih ob padcu Boruta Božiča, ki pa na srečo ni pustil posledic) namreč zaradi stroškov v Avstralijo ni želel peljati še enega tekmovalca, saj ta gotovo ne bi imel možnosti za vrhunsko uvrstitev, njegovi izbranci za cestno preizkušnjo pa v vožnji na čas niso imeli želje po nastopu. Po mnenju selektorja so glavni kandidati za kolajne v sredini preizkušnji Američan Taylor Phinney, Britanec Alex Dowsett in oba avstralska tekmovalca. Na startni listi je sicer 41 kolesarjev, Jarc bo nastopil kot 35.