Team Austria - ACH Volley 1:3 (-19, -26, 23, -24)

Dvorana Stadthalle, gledalcev 500, sodnika: Viktorini, Davidović (oba Hrvaška).
Team Austria: Wohlfahrtstätter 3, Binder, Gavan 18, Laure, Laimer 6, Ichovski 5, Zass 26, Schweighofer 5, Ringseis, Frühbauer 15, Schweighofer 5, Weber 10.
* ACH Volley: Flajs 6, Ammerman, Van Dijk 6, Šket 15, Kamnik 12, Vinčič 4, Kovačević 10, Fabjan, Jakopin 10, Vidič 6.

Na uvodni tekmi srednjeevropske lige so odbojkarji ACH Volleyja nastopili brez Daniela Lewisa, Adama Simaca, Milana Rašiča in prvega trenerja Igorja Kolakoviča; moštvo je vodil Dragan Kobiljski, saj so vsi s svojimi reprezentancami na svetovnem prvenstvu v Italiji.

Blejci so tekmo začeli v enaki postavi kot v četrtek proti Romunom: Jakopin in Kovačević na sprejemu, Kamnik in Vidič na bloku, Šket na korektorju, Vinčič na podaji in Fabjan na liberu. Četrti niz sta začela Flajs namesto Jakopina in Van Dijk namesto Šketa.

Slovenski prvaki so bolje odprli tekmo in na prvem tehničnem odmoru imeli dve točki prednosti (8:6). Po odmoru so se Avstrijci približali na točko zaostanka (8:9). Delni izid 4:0 je Blejce spet pripeljal v mirne vode (13:8). Gostiteljem pa je uspelo do drugega tehničnega odmora razliko zmanjšati (13:16). Blejci so ostali zbrani, razliko do konca niza še podvojili in suvereno osvojili uvodni niz v letošnji srednjeevropski ligi.

Odbojkarji ACH Volleyja so dobro nadaljevali tudi v drugem nizu in na drugem tehničnem odmoru so imeli že štiri točke prednosti (16:12). Gostitelji se niso predali in rezultat izenačili na 21. točki. V zanimivi končnici so imeli celo priložnost za zmago, a so se Blejci pravi čas pobrali in na razliko dobili še drugi niz. Začetno vodstvo Blejcev v tretjem nizu s 4:2 so Avstrijci hitro izničili in z delnim izidom 6:1 odšli na prvi tehnični odmor s tremi točkami prednosti (8:5). Na drugem tehničnem odmoru so prednost še povečali (16:12). Odmor je bolj koristil Blejcem, ki so prišli na točko zaostanka (15:16). A bližje ni šlo in gostitelji so razliko v nizih zmanjšali.

Na sredini četrtega niza je kazalo na gladko zmago gostiteljev (14:10, 20:15). Blejci pa so še pravi čas odgovorili in izid izenačili na 21. točki. Še enkrat je zmagovalca odločala končnica. Po izenačenju 24:24 so Blejci dosegli dve točki zapored in prva zmaga v letošnji sezoni je bila v njihovih rokah. "Do zmage smo prišli po naporni tekmi. Največja težava je bila v tem, da ekipe nismo poznali. Pozna se naša utrujenost, nismo še v formi in ekipa še ni popolna. Višek forme načrtujemo za ligo prvakov," je po tekmi dejal kapetan ACH Volleyja, Andrej Flajs.