Stane Boštjančič je včeraj o dogodku obvestil javnost, za Dnevnik pa je povedal: "Ko sem Hermino vprašal, ali je prebrala, kaj sem napisal o njeni kampanji v občinskem glasilu, je vzkipela in me zelo živčno zavrnila. Obsodila me je za negativno kampanjo in bil sem začuden nad načinom in vsebino."

Včeraj popoldne smo v zvezi z dogodkom poklicali tudi Hermino Krt, ki naj bi sicer vsak ponedeljek "dežurala" za klice v zvezi s kandidaturo, a nam je odgovoril vodja njene kampanje Janez Žezlina: "Gre za izrazito negativno kampanjo, ki so se je lotili v stranki SD in Hermino grobo napadli. Ta je na Pangršici res vstopila v gostilno in Staneta Boštjančiča povsem mirno vprašala, ali ne bi šlo brez takih napadov nanjo," je dejal Žezlina.

V rubriki mnenj občinskih svetnikov je namreč Stane Boštjančič (prilogo plača MO Kranj) zelo neposredno napadel kandidatko Hermino Krt z besedami: "Jedro liste sestavljajo ljudje, ki predstavljajo kapital… to so merfinovci, ki so spravili na kant nekdaj uspešni Merkur, ljudje, ki so v štirih letih že trikrat menjali stranko." Javno podporo Hermini Krt kot nestrankarski kandidatki so namreč izrekli med drugimi tudi Jakob Piskernik (Merkur, Merfin), Janez Bohorič in Vinko Perčič (Sava), ki so bili v zadnjem času izpostavljeni v zgodbah o Binetu Kordežu, Merkurju in hudi krizi tega trgovskega velikana, katerega pomemben lastnik je tudi kranjska Sava.

Kandidat SD v Kranju je Darjan Petrič, raziskave javnega mnenja pa izpostavljajo Hermino Krt (zbrala je podpise volilcev, ima podporo DeSUS itd.) kot resno kandidatko v županski tekmi. Kot smo zvedeli iz njenega štaba, se bodo ostro odzvali tudi na včerajšnje sporočilo SD, kajti Stane Boštjančič v njem pravi: "Moje mnenje o ljudeh z njene liste, ki s požrtnostjo spravljajo ob službe in nesrečo svoje občane, je tudi stališče SD. O reakciji Krtove na moj javni zapis pa lahko rečem le, da če se odločiš, da vstopiš v politiko, nastaviš svojo rit in se ne smeš čuditi, če jih dobiš po njej."