Vodstvo Poljakov z 1:0 (že v prvem napadu je Srb Rastko Stojković izkoristil sedemmetrovko) je bilo prvo in na žalost 4.000 domačih navijačev tudi zadnje v razprodani dvorani Legionow. A Celjani, ki so z avtobusom potovali do Kielc dobrih dvanajst ur, so nato naredili delni izid 4:0. Z odlično igro v obrambi so povsem uničili poljski napad, v hitrih "kontrah" sta mrežo Marcusa Cleverlyja, Danca v vratih poljskega prvaka, pridno polnila Dragan Gajič in Luka Žvižej, z razdalje pa je "bombardiral" Momir Rnić.

Pod dirigentsko palico Uroša Zormana je prednost moštva trenerja Zvonimirja Serdarušića naraščala iz minute v minuto. Sredi prvega polčasa je znašala pet zadetkov (16:11), šest minut pred odhodom na odmor šest (15:9), dve minuti pozneje pa že sedem zadetkov (17:10). Domači trener Bogdan Wenta je poskušal s številnimi menjavami ustaviti celjsko ofenzivo (tudi z Dancem Henrikom Knudsnom, ki ga je klub zaradi enotedenske zamude pri vrnitvi iz domovine kaznoval s 15.000 evri), a brez uspeha.

Izključitev Aleša Pajoviča v prvi minuti drugega polčasa in Wentov prehod na obrambo 4-2 so Kielce spretno izkoristile s tremi zaporednimi zadetki in zaostanek zmanjšale na 14:18, zato je Serdarušić posegel po minuti odmora. Ta je takoj obrodila sadove, kajti gostje so spet "dodali plin" in dve minuti kasneje je bilo 14:21 za njegovo moštvo. Čeprav je Serdarušić v 60 minutah ponudil priložnost le osmim igralcem v polju od skupno 14 (na klopi so ves čas sedeli Marguč, Vugrinec, Razgor, Poklar, Kozlina in Kokšarov) in so imeli Celjani visoko prednost, njegovi izbranci niso popuščali.

Rnić, z enajstimi zadetki prvi strelec tekme v Kielcah, je v 46. minuti poskrbel za rekordno prednost (28:20), Mirko Alilović pa je "zaklenil" vrata (15 obramb). Vse, kar so Poljaki v nadaljevanju uspeli narediti, je bilo nekajkratno zmanjšanje na minus pet (26:31, 27:32, 28:33), a 95. zmaga Celja Pivovarne Laško na 158. tekmi v zgodovini lige prvakov ni bila niti za trenutek ogrožena. Celjsko veselje, začinjeno z zmagovalnim plesom sredi dvorane Legionow, je malce skazila poškodba roke krožnega napadalca Alema Toskića v predzadnji minuti, več o njej pa bo znano v naslednjih dneh.

"Na Poljake smo se dobro pripravili, vsi igralci pa smo do potankosti izpolnili svojo nalogo. Kielce smo imeli "pod kontrolo" od prve do zadnje minute. Zorman je dobro vodil napad, krilna igralca Gajič in Žvižej sta bila razigrana, po dobri igri v obrambi na čelu z vratarjem Alilovićem pa smo izpeljali številne nasprotne napade," je ocenil Momir Rnić in dodal, "a časa za veselje ni, kajti v naslednjih dneh in tednih nas čakajo še zelo hude preizkušnje na mednarodnem in domačem prizorišču." Domači trener Bogdan Wenta je kritiziral svoje igralce (najslabši so bili tisti, od katerih sem največ pričakoval, gostje pa so nam pripravili učno uro rokometa, je dejal), najbolj hvalil Zormana in ocenil, da je sedanji igralski kader Celjanov po kakovosti na ravni tistega, ki je leta 2004 osvojil naslov evropskega prvaka.

Izidi 1. kroga, skupina A: Kielce - Celje Pivovarna Laško 30:36 (11:18), Barcelona - Rhein Neckar Lõwen 30:31 (13:14), Kiel - Chambery 35:23 (21:10).