To je le prva v nizu sankcij, ki lahko doletijo zmaje. Naslednji ukrep Fibe, če se zadeve ne bodo uredile, bo denarna kazen 100.000 evrov, ki se lahko večkrat ponovi, v končni fazi pa lahko Ljubljančani celo ostanejo brez pravice nastopa na evropskih tekmovanjih. Novico smo želeli preveriti pri direktorju kluba Janezu Rajglju, ki pa je tako kot pred slabima dvema tednoma, ko smo ga prvič poklicali v zvezi z možnimi sankcijami Fibe, dejal: "Union Olimpija in njen direktor zadeve ne želita komentirati. V zadnjih dneh nas pritiskajo z vseh strani, da spregovorimo, a tega enostavno ne želimo storiti."

Kljub težkim dnem pa moštvo nemoteno nadaljuje priprave na prihajajočo sezono. Zmaji so se med vikendom mudili na turnirju v italijanskem Lecceju. Na prvi tekmi so Ljubljančani s 65:57 (Anagonye 18 in 10 skokov, Ilievski in Markota po 11, Vrkić 8, Salin 7, Jagodnik 5, Lorbek 3, Ožbolt 2) premagali tamkajšnjega prvoligaša Enel Brindisi, za katerega bo v prihodnji sezoni nastopal lanskoletni član Olimpije Edin Bavčić. V finalu so se zeleno-beli pomerili s Teramom, ki je bil boljši od Avellina, tekma pa je bila odigrana v včerajšnjih večernih urah.

Dresa Olimpije pa v prihodnji sezoni zagotovo ne bo nosil Luka Bogdanović, ki je prišel na preizkušnjo in je z moštvom odpotoval v Lecce, a je medtem sprejel ponudbo francoskega Roanna, ki je po njegovih besedah ni mogel zavrniti. Vse bolj črnoglede so tudi napovedi okoli poškodbe kolena Suada Šehovića, ki naj bi bil po zadnjih podatkih z igrišč odsoten kar pol leta.