Ponedeljek, 27. septembra

Ob šesti uri popoldne bodo pred gradom Tivoli v Ljubljani odprli razstavo Kozmopoliti vseh dežel, še en napor! Skupina Société Réaliste je ustvarila novo delo, ki bo v obliki javnega spomenika postavljeno na piedestalu pred Mednarodnim grafičnim likovnim centrom. Delo, ki nosi enak naslov kot knjiga Jacquesa Derridaja Kozmopoliti vseh dežel, še en napor!, je po mnenju organizatorjev standarden nagrobnik za katero koli državo.

V Cankarjevem domu bo za zlati abonma in izven nastopila Baročna akademija iz Detmolda s solisti: Jessica Jans, sopran, Benno Schachtner, alt, Tilman Lichdi, tenor (Evangelist, arije), Markus Flaig, bas (Kristus), Klaus Mertens, bas (arije).

Torek, 28. septembra

Zadnji dan septembrskega zasedanja bodo poslanci med drugim razpravljali o uvedbi obveznega vlaganja zemljiškoknjižnih predlogov na zemljiško knjigo v elektronski obliki samo prek notarjev in odvetnikov.

V ljubljanskem KUD Franceta Prešerna se bo začel mednarodni festival impro gledališča Goli oder 2010, na katerem se bodo do sobote zvrstili številni impro dogodki, ki jih bodo izvedle različne tuje (Iron Cobra, La Gata, Three Falling) in domače skupine s kolektivom Narobov na čelu.

V severnokorejskem glavnem mestu Pjongjang se bo vladajoča komunistična partija sestala na največjem zasedanju v zadnjih desetletjih, kjer bodo člani izbrali novega severnokorejskega voditelja.

Sreda, 29. septembra

Predsednik Vinko Gorenak (SDS) je sklical že 38. izredno sejo notranjepolitičnega odbora. Tema: na zahtevo SDS naj bi razpravljali o tem, kaj je notranje ministrstvo storilo v zvezi s tožbo podjetja Mirage zaradi ukinitve nalepk za tehnične preglede. Na vidiku je že tudi 39. izredna seja, kajti SDS zahteva razpravo o tem, zakaj je prometni inšpektor ob otvoritvi Stožic zaprl rondo za tovorni promet. Odbora za okolje in gospodarstvo se bosta ukvarjala z rušenjem sončnih elektrarn v Sloveniji.

Največji španski sindikat naj bi po napovedih organiziral splošno stavko v protest proti vladnim načrtom o reformi trga dela, saj dveletna pogajanja med sindikati, delodajalci in vlado niso obrodila sadov.

Četrtek, 30. septembra

Komisija, ki pod vodstvom poslanke SD Melite Župevc preiskuje politična ozadja predvolilnih brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik, bo zaslišala odgovorno urednico Ekspresa Barbaro Smisl, ponovno izdajatelja Ekspresa Roberta Terška, zatem slamnatega lastnika Roberta Simiča in izdajatelja Slovenskega tednika Andreja Lasbaherja (če ga bodo našli).

Petek, 1. oktobra

V Piranu se bo slovesno začel 13. festival slovenskega filma. Trajal bo do nedelje, na ogled bo, večinoma v Avditoriju Portorož, 52 filmov lanske domače produkcije.

Preiskovalna komisija "brezplačniki" bo zaslišala priči Draga Kosa in Bečirja Kećanovića, komisija za človekove pravice pa bo obravnavala poročilo varuhinje človekovih pravic za lansko leto.