V štartne bloke se bo namreč podalo prav toliko kandidatov, kot je na voljo stolčkov na čelu občin. Med zmagovalci brez boja ni žensk. Med občinami, kjer se boju tradicionalno odpovedujejo, je najbolj vztrajna Solčava, kjer so bili volilci po letu 1990 le enkrat v dilemi, koga obkrožiti.

7000 gasilcev in gasilk je potilo krvavi pot od petka, ko se je odprlo nebo nad Slovenijo in poplavilo dobršen del porečij Ljubljanice, Save, Krke, Vipave in Savinje. Kljub temu da gre večinoma za prostovoljce, so bili ob nekaj zahvalah deležni tudi srda poplavljencev - predvsem tistih, ki so prepričani, da je voda samo v njihovih kleteh, pomoč pa prepočasna.

9 milijard evrov naj bi ponudil nemški proizvajalec avtomobilov Daimler za del italijanskega Fiata, Fiat Industrial, se je izvedelo v sredo. Fiat želi iztržiti 10,5 milijarde evrov za del podjetja, ki ne proizvaja avtomobilov, pač pa kmetijske in gradbene stroje pod znamko Case New Holland ter tovornjake znamke Iveco. Čeprav gre na prvi pogled za veliko denarja, je to le devet letnih plač vseh nogometašev v italijanski nogometni ligi serije A.

133 je statistično število prometnih nesreč, ki se končajo brez smrti. Vsaka 134. nesreča se je v lanskem letu, po v ponedeljek objavljenih podatkih statističnega urada, končala s smrtjo udeleženca v nesreči. Najbolj usoden trenutek za vožnjo po slovenskih cestah je torek ob 16. uri, kot najbolj usodni mesec pa se je lani izkazal maj.

1760 dni, kakšen dan več ali manj, bi lahko preležal na udobnih zaporniških vzmetnicah Srečko Prijatelj, če bi sodišče sprejelo torkov predlog tožilstva. Glede na aktualne cene oskrbe zapornikov bi nas Prijateljeve počitnice za visoko ograjo stale 128.480 evrov. Kar je še vedno manj, kot bi nas stala še ena štiriletna epopeja v poslanskih klopeh. Če bi si namreč poslanci zamrznili plače za nekaj let, bi Prijateljeva štiriletna plača nanesla 211.000 evrov bruto. V vsakem primeru pa bo njegovo morebitno bivanje za rešetkami le premik z ene proračunske postavke na drugo...

47.000 evrov je ocenjena izklicna vrednost dveh pekarskih peči in stroja za izdelavo keksov, ki jih je davčna uprava zaplenila peku v Bohinjski Bistrici in jih včeraj prodajala na dražbi. Število "biznisov", ki bodo do konca letošnjega leta še zaprli svoja vrata, je sicer precej nižje, kot je izklicna cena za pekarno, a še vedno dovolj veliko, da bi moralo koga zaskrbeti, ko se vlada v krizi odloči reševati državno banko z načrtovano četrtmilijardno dokapitalizacijo.