Na Plavškem rovtu nad Jesenicami se je na gozdni vlaki oziroma kolovozni poti v smeri Zakamnika oziroma Rožce v zgodnjem popoldnevu zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl uspešen slovenski športnik Jure Robič.

Več podatkov o nesreči zaenkrat ni na voljo, saj policisti še opravljajo ogled kraja dogodka, je za delo.si pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Leon Keder.

Jure Robič se je rodil leta 1965 na Jesenicah in se že v otroštvu zaljubil v kolesarstvo, kasneje pa je postal najuspešnejši slovenski ekstremni kolesar. Kot poklicni vojak je svojo kariero začel v klubu Lip Bled, med letoma 1988 in 1994 pa je bil tudi član državne reprezentance.

V športni karieri je dosegel več kot 100 zmag, na zmagovalnih stopničkah pa je stal več kot 150-krat. Med Robičeve zadnje največje uspehe spadajo zmage na Race Across America (RAAM), najtežji športni preizkušnji na svetu, svetovni rekord v cestni vožnji na 24ur ter Dirki okoli Slovenije.

Poleg športnih dosežkov je Jure Robič tudi prejemnik priznanja Športnik leta za posebne dosežke, Slovenec leta za posebne dosežke ter priznanja za fair play ter strpnost v športu.