A Hamilton v Špancu vidi največjo konkurenco: "Fernando izgleda trenutno najbolj nevaren, saj je Ferrari zares dvignil zmožnosti dirkalnika na višjo raven, kar smo videli že v Monzi. Predvidevam, da so nam zdaj oni največja konkurenca."

Medtem, ko se približuje edina nočna dirka v koledarju letošnje sila zanimive sezone, je v boju za naslov svetovnega prvaka kar 5 dirkačev, ki jih loči manj kot ena zmaga (25 točk, op.p.). Na vprašanje, kdo je favorit v Singapurju, je Hamilton odvrnil: "Mislim, da dirkač, ki je zmagal zadnjo dirko. Torej prepuščam vlogo favorita Alonsu in s tem nimam nobenih težav."

Dirkača McLarna Hamilton in Jenson Button priznavata, da je Alonso zelo nevaren in spet povsem v bitki za končo zmago. Španec je po zmagi v Monzi trenutno v odličnem položaju. Konstanta serija rezultatov je Alonsa spet vrnila v boj za prvaka, saj je na zadnjih štirih dirkah zabeležil več točk (68), kot njegovi glavni konkurenti Webber (59), Vettel (42), Hamilton (37) in Button (32).

"Spet se je pokazalo, kako pomembno je, da redno končuješ dirke in osvajaš točke, hkrati pa se boriš tudi za zmage.," je dejal Button in nadaljeval: "Ferrari je spet zelo konkurenčen in je v zadnjih dirkah osvojil več točk, kot ostale ekipe. V Monzi so uporabili aerodinamični paket, ki je bil narejen prav za to dirko in morda so posvetili temu veliko časa, da so zmagali na domači dirki, a pač pokazali so, da so zelo hitri. Sedaj pa bomo videli, kako jim bo šlo tukaj v Singapurju. To bo pomembna dirka, ki bo pokazala, kako dober je realno Ferrari in kako dobri smo mi, v primerjavi z Red Bullom. Ima pa Alonso določeno prednost, ker se za naslov prvaka ne bori tudi z moštvenim kolegom, kot je situacija v McLarnu in Red Bullu," je zaključil Button.