V predkrogu bo igralo 24 reprezentanc, na sporedu pa bo med 20. in 21. januarjem 2011. Turnirje bodo gostile Makedonija, Finska, Turčija, Irska, Malta in Islandija. V prvi krog napredujejo prvaki skupin (šest ekip). V skupini A bodo igrale Turčija, Švica, Črna Gora in Moldavija, v skupini B Islandija, Armenija, Latvija in Grčija, v skupini C Makedonija, Estonija, Anglija in Gruzija, v skupini D Malta, Bolgarija, Francija in Litva, v skupini E Finska, San Marino, Albanija in Ciper ter v skupini Irska, Norveška, Andora in Izrael.

V glavnem krogu bo sodelovalo 24 ekip, ki bodo razdeljene v šest skupin. Prvi krog (v Sloveniji v Laškem med 24. in 27. februarjem 2011) bodo poleg Slovenije gostile Poljska, Romunija, Nizozemska, Ukrajina in Azerbajdžan. Na prvenstvo se bodo prebili prvaki skupin (šest ekip) ter pet najboljše drugouvrščenih moštev. Ta enajsterica se bo pridružila Hrvaški, ki je kot gostitelj neposredno uvrščena na tekmovanje.

Poleg skupine 6, kjer se bo Slovenija merila z Italijo, BiH in zmagovalec skupine B, bodo v skupini 1 igrale Španija, Azerbajdžan, Kazahstan in prvak skupine D, v skupini 2 Rusija, Nizozemska, Srbija in prvak skupine E, v skupini 3 Portugalska, Poljska, Belorusija in prvak skupine C, v skupini 4 Češka, Romunija, Slovaška in prvak skupine F ter v skupini 5 Ukrajina, Belgija, Madžarska in prvak skupine A.

"Po žrebu v Nyonu smo lahko srednje zadovoljni. Italijani sodijo v sam evropski vrh, a se da z njimi igrati. Z nekaj sreče je mogoče vse. Z ostalima dvema ekipama se lahko kosamo. Povrh vsega igramo doma, imamo dobro priložnost, da izkoristimo prednost in pluse domačega terena v Laškem. Prepričan sem, da nam lahko uspe in da se še drugič zapored prebijemo med evropsko elito," je žreb komentiral Rade Mijatovič, predsednik KMN pri NZS, Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS, ki se je žreba udeležil tudi osebno, pa je dejal: "Naša kvalifikacijska skupina je zelo zanimiva. Italija je zagotovo boljša opcija, kot bi bili Rusija ali Španija. V Laško prihaja tudi BiH, ki igra malo tekem, a jih bomo lahko videli na turnirju v Libiji. V kvalifikacijski skupini, odkoder dobimo tretjega tekmeca, je favorit Grčija. Lepo bo spet gostiti Italijane, s katerimi smo pravi športni prijatelji. A le pred in po tekmi, med dvobojem pa ne!"

"Žreb ni bil ravno najbolj ugoden, a smo lahko optimisti, saj sem prepričan, da se lahko prebijemo med najboljših 12 v Evropi! Premagati bo treba BiH, ki pa napreduje iz leta v leto, ter kvalifikanta, ki pač še ni znan. Proti Italiji bo treba kar se da najbolje prodati lastno kožo. Igramo doma, računamo tudi na pomoč naših zvestih navijačev," pa je žreb ocenil Benjamin Melink, kapetan slovenske reprezentance.